| Autor |
Zpráva |
radovan Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2007 11:22
ako sa vám darí s predajom videa? Na istocku to podľa počtov stiahnutí vyzerá zaujímavo. Predávate niekto?
|
brebca Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2007 11:31
radovan
ja nie
|
Jirk4 Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2007 12:41
brebca lol :))
Uvazuju ze to vyzkousim, mam natoceno par scenerii od more v PALu. Akorat by me zajimalo, kdo a k cemu se to pouziva?
|
radovan Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2007 13:24
ja myslim ze sa to pouziva hlavne na web a prezentacie
|
shutterstock Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2007 08:42
No prodej videa zni zajímavě ... ale jaké vybavení k tomu člověk potřebuje ??? která kamera je postačující, která ideaální .... a co to stojí ...
|
mafoto Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2007 10:37
To tady opravdu není nikdo, kdo prodává videa? Rád bych věděl k čemu se dají prakticky využít. Představivost mám -myslím- velkou, ale nic rozumného mi na rozum nepřichází.
|
shutterstock Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2007 10:45
No asi se videa prodávají ale chtělo by to .... dobrou kameru (30000 minimálně) a světla (10000) ..... ažmi dojdou nápady na focení koupím si kameru :-)
|
mafoto Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2007 17:48
Na co světla? Myslím v exteriéru. Za 30 tisíc už jsou HD kamery a myslím, že budou brát i nižší kvalitu, ale podmínkou třeba bude tříčipovka.
|
Jirk4 Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2007 18:17 - Změnil/a: Jirk4
Pokud vim 3CCD kamery dela jen Panasonic, ne?
|
jk Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2007 20:15
otázka videa už tu jednou byla
http://www.mikrofotobanky.cz/forum/index.php?actio n=vthread&forum=5&topic=100&page=0#7
stačí docela obyč. kamera. ono rozlišení televize je hodně malé, takže s pokrokem kamer lezou slušná videa i z docela obyčejných. 3CCD určitě potřeba nejsou
mimochodem, jeden typ videa (a zrovna zajímavého do fotobanky) se
dá pořídit s foťákem (a klidně v rozlišení fotoaparátu) - časosběrná videa (timelapse)
http://www.mikrofotobanky.cz/~jk/casosber.avi
pokud by to někoho zajímalo, můžu něco napsat o výrobním postupu
|
Jirk4 Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2007 20:24
Co to je za kodek, nejde mi to prehrat :(
Jinak jde o to, ze fotis scenu a pokazde neco trosku zmenis (jakoby posunes o jeden frame vpred), a pak to poskladas?
|
mafoto Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2007 21:45
Přesně tak, rozlišení běžné televize je cca 700 x cca 500, takže to by měla snad zvládnout každá kamera. To o té tříčipovce mám jen z doslechu a v té souvislosti, že ČT bere záznam i neprofi kamerou, ale musí mí právě tři čipy. Je to snad kvůli černé barvě, která leze z těch levných jednočipovek nějaká divná. Jinak ani běžné regionální redakce kolikrát profi stroje nemají a jedou na normálních poloprofi. Proto by měl záznam pořízení běžnou ručkou MFB snad stačit. Jeho další využití je mi ale záhadou.
|
jk Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2007 22:09
libavcodec divx4/5, určitě to přehraje mplayer
(http://www.mplayerhq.hu/design7/dload.html), je to v něm vyrobené, a libavc je tam standardní sada kodeků
jinak to video je víceméně jen technická ukázka - foťák na stativu, namířený na magistrálu, každých pár vteřin fotka, poskládané do videa. obdobně by šlo udělat třeba verzi toho, co má teďka ČT jako znělku reklam.
s tím že něco posuneš sám by to samozřejmě šlo taky, ale bylo by to děsně pracné... prostě animovaný film :) jednodušší jsou scény, které se mění samy - jezdící auta, letící mraky,...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Říj 2007 22:21
dobrej nápad dost dobréééééj a jak se to dělá ?
|
brebca Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2010 09:44
Skusali ste teda niekto vyrobit nejake kratke video na predaj? Co sa tak predava, ake su technicke poziadavky? Mam Canon markII, vie to urobit HD video, ale nie som si ista, ci je kvalita postacujuca a v akom formate sa to tam ma posielat...co beru, co nie a pod.
|
sacred Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2010 10:18
osobne mam na shutterstocku v portfoliu 8 videi natocenych v noci s Nikonem D90 + 85mm f1.8, nejsou vubec upravovane. dal jsem na ftp primo soubory z fotaku a samotnyho me prekvapilo ze vsechny prijali hned na poprve. odkaz na videa:
http://footage.shutterstock.com/videos.html?submit ter_id=96435
daval sem je tam spise na zkousku, zatim se zadny neprodalo a nepocitam ze by to byl extra vyuzitelny material.
|
brebca Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2010 12:17
sacred
Skusal si to davat aj inde, napr. na IS alebo FT?
|
sacred Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2010 14:50
vzhledem k tomu jaky mam s IS zkusenosti ohledne fotek, tak video se mi tam moc davat nechce a na fotolii sice sem zaregistrovanej, ale mam uplne prazdny portfolio a vubec se ji nevenuju.
|