- Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -
Zakladni info: ShutterStock - fotolia - dreamstime - bigstock

Mikrofotobanky - forum / Fotobanka iStockphoto /

Vektory na IS

. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
magda
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2007 10:23

Neprodáváte někdo vektory na IS? Zkusila jsem se tam zaregistrovat nejen jako fotograf, ale i jako ilustrátor a minulý týden mi konečně schválili 3 ukázkové vektory. Napsali mi ale, je musím poslat znovu, aby je mohli schválit ještě jejich editoři, kteří zařazují snímky a ilustrace do fotobanky. A s tím mám problém. Zkusila jsem to už několikrát, ale vždy se mi objeví tohle:

"Errors were encountered:
The illustration does not appear to be an EPS file.
Please ensure that your submission follows the guidelines provided by iStockphoto."

Přitom se tam snažím posílat ty stejné vektory jako jsem poslala na ukázku během registrace. Jak je možné, že předtím byly v pořádku a teď mi to píše, že je nemám uložené ve správném formátu??? Jsou to naprosto stejné soubory, nic jsem neměnila. Nemáte s tím někdo zkušenosti?

Anonymní
# Zasláno: 12 Led 2008 09:45

Už na několik pokusů mi stále odmítají ukázkové vektory, teď mě tak napadlo, je možné posílat ilustrace v JPEG? jenom s registrací jako fotograf? a prodávaly by se tam jen v JPEG?

Anonymní
# Zasláno: 14 Led 2008 12:15

magda
Na IS to mají zvláštní. Když jsem se registroval, prošly všechny ukázkové snímky (také se pak nahrávají znova) a pak neprošel schválením žádný z nich (píšou pod každým připomínky), i když u každého byla možnost poslat znovu (Can Resubmit)....
No, na to jsem se vykašlal a poslal je postupně znovu pomíchané s jinými a nakonec tam jsou všechny....
Na vektory jsou hodně nároční, i když to není správně řečeno, spíš upředňostňují svůj styl a především jednoduchost (čímž mají na mysli minimum přechodů a o dalších efektech ani nemluvě - prostě žádné - a ne složitost samotné kresby) a hlavně požadují originalitu. Ale tady to spíš vypadá, že nejde o správný fotmát EPS. Jestli je to dělané v Adobe ill. tak ukládat do verze 8. Ale schválením jsi prošla, tak nejspíš posíláš verze i formáty (jpg-náhled, zip) správně ...

anonymVektorové ilustrace jako JPG ve většině případů na IS neberou (i když se najdou vyjímky, ale jsou to opravdu bezvadné grafické práce, ne nějaké fraktály a tak....)

magda
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 12:31

Anonymní
Problém byl u nich. Nakonec jsem jim napsala a dali to do pořádku. Nevím sice, co bylo špatně, ale teď už to jde.

enso
Člen
# Zasláno: 31 Led 2008 16:14

Mám dotaz na ty, co posílali ukázkové vektory (první 3 kousky) na IS.
Chci to na IS zkusit, ale nebere mi to zazipované EPS......"nesprávný zip formát". Jak, nebo spíše v jakém programu jste to tam posílali?

nojman
Člen
# Zasláno: 31 Led 2008 18:40

enso – nic nezipovat, poslat jako illustrator eps verze 8

pspsps
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 21:55

Taky mám problém s tím eps. Píšou: Your uploaded sample file is not a valid ZIP file. Přitom na DT to normálně projde. V návodu psali, že eps, které je ve verzi 3.0 nebo nižší, je kompatibilní s eps z Illustratoru 8. Kreslím v Inkscape a ukázalo mi to, že eps je verze 3.0, takže nevím, kde je problém.

Anonymní
# Zasláno: 21 Bře 2008 21:26

na IS se mi stále nedaří prorazit s vectory a přitom na SS, Dreamstime, fotolii,Stockexpertu mi je berou a prodávají normálně. Stále píšou že takové nepotřebují a přitom když se podívám na poslední přidané tak tam mají "obdobné a eště horší" zkuste poradit jaký motiv abych prošel.

nojman
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2008 21:47

Na IS nedávno přitvrdili. A hodně! Ve vektorech teď šťourají ještě víc než ve fotkách. Požadují maximální preciznost a originalitu. Z posledních osmi mi osm vyhodili (kvůli technice, ne kvůli námětu). Hoď odkaz na potrfolio třeba na DT a pak nějaké ty "obdobné a hosší" na IS. Pak můžu radit.

Anonymní
# Zasláno: 2 Kvě 2008 21:28

Nehnu s tím, prosím, poraďte:
chci upoadovat první 3 vektory pro schválení a postupuji nahráním:
Sample Thumbnail Location: = náhled v jpg/rgb/250 pix. (to je OK),
ale! při nahrání - Sample File Location:
mám stále hlášku:
Errors were encountered:
Your uploaded sample file is not a valid ZIP file.
Please fix all errors to continue.
Přitom je to soubor Illustrator verze 8.0 EPS. Zkoušela jsem i AI a pořád dokola....prosím poraďte, kde dělám chybu? Trochu mi dochází humor ... :) děkuji J.

Lumpi
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2008 23:10

Anonymní
Soubor (Eps) zabalit do (zipu) a náhled v jpg poslat tak jak píšou. Humor si zatím ještě zachovej budeš ho potřebovat :)

nojman
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2008 07:53

Humor si schovej, až ti všechny tři zamítnou :-)

Anonymní
# Zasláno: 16 Kvě 2008 00:11

lidi, daj se prodavat i ilustrace v jpg?

nojmam
# Zasláno: 16 Kvě 2008 16:16

Anonym – většinou ano, ale za cenu fotografií.

Anonymní
# Zasláno: 16 Kvě 2008 17:44

nojmam
diky za odpoved, prosim te, ja nemam jeste schvaleny vstupni ilustrace, tvorim vetsinou bitmapovou grafiku, to mam prevest jpg do epsu a poslat na schvaleni?

pavelmidi
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 22:56

převést z jpg do eps ? no tak to jsem zvědav na výsledek. Pro vectorovou grafiku chtějí eps v zipu a jpg náhled. Spíše to chce dělat v programu jenž umí ukládat kresby do eps, převod z jpg do eps nemívá moc dobré výsledky, aspoň co jsem zkoušel a hledal na netu, možná mě přesvědčíte o něčem jiném ,rád pak na ten způsob přejdu. Jinak moc by se líbilo kreslit v "čemkoliv" do jpg a pak jen cvak a je z toho kvalitní eps ve verzi 8. Tak se drtím s křivkama a podobnými krkolomnostma vektorové grafiky.

nojman
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2008 21:01

Anonym – bitmapové ilustrace se posílají jako fotky. Neplést ilustraci a vektor!

pavelmidi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2008 13:11

You're welcome to return in 180 days po dalším pokusu, ze 3 mi uznali jednu ... ach jo, takže opět někdy koncem ledna ...

Anonymní
# Zasláno: 12 Srp 2008 13:32

Hm, dopadl jsem stejně :-) (ale mám hned možnost resubmit, nemusím čekat, jak to?, tu jednu už jsem poslal opravenou...
Nelíbili se jim nějaké drobnosti, hlavně moc přechodů, doslova "...less the better..." asi méně je někdy více (čím méně, tím lépe) :-)
Siloto

pavelmidi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2008 15:00

u jedné prý používám moc přechodů a druhá ,že je to málo detailní ... :), dyk je to fuk , už jen čekám kdy jim začne vadit , že to vůbec vybarvuji a to tam dostali to co se velmi dobře prodává jinde...

nojman
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2008 15:53

Já už mám editory na IS prokouklý :-) Klidně mi to pošlete předem a já vám řeknu, jestli to projde nebo ne :-)

Evilin
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2008 09:15

Ahojky , potřebovala bych radu oledně vektorů na IS. Nepochopila jsem asi přesně jak zabránit "open shapes", z toho obrázku co byl u školení jsem to nepoznala. Prosím mohli byste mi poradit?. U všech nepřijatých vektorů mi napsali tohle :
You have left open shapes in your illustration. This was likely caused by using effects not supported in AI8 (such as drop shadows or transparent objects), not closing your shapes as you draw, or by assigning fill colors to strokes.\n\nPlease check your files carefully in outline view for any gaps or breaks in the outline of your shapes, remove any transparency effects from your files, and ensure your strokes do not have fill colors. For more information on our standards please consult our Training Manual: http://www.istockphoto.com/illustrator_5.6_opensha pes.php\n\nIf you’re having trouble finding the open shapes in your files we recommend downloading the following plugin for use on your AI8 EPS file:

Evilin
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2008 09:16

Ohledně drop shadows a transparent, to jsem si pohlídala a všechno jsem odstranila (předtím jsem tam měla jen transparentnost, ale tu jsem zrušila a dala jsem tam čisté barvy)

nojman
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2008 10:06

Na hledání open shapes je pro Illustrator ke stažení plugin (IS na něj někde odkazuje – myslím, že se jmenuje Select nebo tak nějak)

ahas
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2008 10:53 - Změnil/a: ahas

Evilin, tady je odkaz na plugin Select CS a take jak ho pouzivat.
Nize je take odkaz na script, ktery umi uzavirat vsechny otevrene cesty.
http://mujka.wordpress.com/2007/09/15/illustrator- open-paths-tips-tutorial-vector/

Pro ucely close paths osobne pouzivam JavaScript Close_All_Paths: http://vjom.net/close_all_%20paths.rar

Pred ukladanim vektoru Ctrl+F12, ukazes cestu ke scriptu a mas hotovo.
Neni to moc inteligenti script, tak ze vysledek radsi zkontrolujte, jestli spojil opravdu to, co potrebujete.

petulka
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2008 15:41

Ahoj, trochu mimo, ale chci se zeptat, kdyz delate obrazky na nichz je postava cela cerna musite mit prava nejspis i na tu fotografii ze ktere jste tento obrazek obkreslili, ze? nebo to neni povinne?...
viz příklad - http://thumbs.dreamstime.com/thumb_165/11846341819 F6eHb.jpg

stoupa
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2008 16:25

Je to povinné a pokud je postava identifikovatelná, je asi většinou potřeba i Model Release.

nojman
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2008 17:02

Petulka – na IS rozhodně! Dokonce tu fotku chtějí vidět.

petulka
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2008 18:19

tak moc diky! usetreny cas, ze se nebudu pachtit s necim co by pak nemelo vyznam ;-)

Evilin
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2008 15:37 - Změnil/a: Evilin

prosím, moc tomu nerozumím. co mám teda udělat než pošlu vektor na IS ?když už mám hotovou ilustraci ? mám ill 10 v češtině. Nevím přesně kde ten plugin najdu.(vkládala jsem plugin do syst, info, ale nemám ho v ill) díky moc za radu

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

upload fotografie

» Uživatelské jméno  » Heslo 

reklama

PHOTON EUROPE zableskova technika