- Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -
Zakladni info: ShutterStock - fotolia - dreamstime - bigstock

Mikrofotobanky - forum / Fotobanka Dreamstime /

Spatne keywords

Autor Zpráva
Veruska
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2009 15:31

Ted me po treti prisla tato zprava:
My image was flagged/reported for irrelevant keywords. What should I do?
Flags/reports for bad keywords are reviewed by admin and approved or refused accordingly. Each time one of your images is flagged for irrelevant keywords, you will receive a comment. Please read it and compare reported keywords to the content of your image. Since it may take weeks for the flag to be reviewed, while the report is still pending, you can edit your image info (Image page/ Tools tab) and remove all irrelevant keywords. If, at the time of review, the image is edited and irrelevancies are removed, the flag will no longer reach us. On the contrary case, if at review time the image info still includes the keywords reported, editing rights are blocked and the person who reports bad info receives $0.02. Note that you also have the possibility of replying to the comment and discuss, if the case. This is useful especially for accidental or incorrect reports. An image flagged for 3 keywords may have only one that is incorrect. The system will list all of them, but the report can be caused by a single one. Please keep this in mind when replying. Users usually flag several images in a row as they appear in search results. Don't take this as personal attacks. The replies are available to admin at review time and taken into consideration accordingly. Please react in a professional manner to such reports. Abusive behavior will not be tolerated from either side (person reporting or the contributor).
Letmo jsem pochopila o co se jedna,ale nechapu tohle:
On the contrary case, if at review time the image info still includes the keywords reported, editing rights are blocked and the person who reports bad info receives $0.02.
Prosim muze me to nekdo prelozit?

tom
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2009 16:37 - Změnil/a: tom

Preklad:
Na druhou stranu, pokud je v momente recenze obrazek stale obsahuje oznacena (irelevantni) keywords, editacni prava se zablokuji (asi tobe) a ten, kdo na spatna keywords upozornil dostane 2 centy. (odkud tezko rict, mozna od tebe :-))

osobne se mi toto jeste nestalo (neprisla takovato zprava)

Veruska
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2009 04:27

Koukala jsem kdo me ty keywords kontroluje,jsou to normalni fotografove co tam prodavaji fotky,asi nemaji nic lepsiho na prace,nez hledat nejake spatne klicove slovo...

brebca
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2009 07:11

Veruska
ty nemozes robit vpodstate nic, takych sprav som dostala uz par a ANI RAZ to nebolo opodstatnene...tiez som sa divala, kto sa v tom vrta a boli to ludia s 1-10 predajmi celkovo...Co som sa divala, 2 centy mi nikdy neodcitali, to si ani nemozu dovolit, to dostali asi z DS...

Mozes to jednoducho otestovat, najdi si nejaku obet, nevhodne keyword sa da najst tiez a uvidis, ci sa ti tie 2 centy pripisu :-) Trebars si vyber tuto toma a uvidime, ci bude o 2 centy chudobnejsi a ty bohatsia :-)))))))

orson
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2009 07:29

ty dva centy dava Dreamstime ze sveho. Jde o to, ze se Dreamstime snazi vycistit trochu databazi od keywordove spamu. Me uz takovych hlasek prislo nekolik, vzdy jsem zkontroloval a pokud mel dotycny pravdu, tak jsem klicove slovo u fotky zrusil.

Vetsinou to ale byli lide s nulovym poctem fotek - takze nejspise kupujici.

tom
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2009 10:24

brebca

neeeeeeee :)

Veruska
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2009 11:43

Neboj Tome,tohle ja delat urcite nebudu :-)

nojman
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2009 18:22

(Z hlediska občasného nakupujícího mě špatné kwds neskutečně se... štvou, takže tuto iniciativu ze strany DT vítám, i když netvrdím, že bonzáctví je ta nejlepší metoda. Alespoň bych to povolil jenom uživatelům, kteří mají kredity na nákup.)

tom
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2009 20:29

ja bych zavedl limit keywords 10-20... min je malo vic je spam...

vlastas
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2009 05:19

svatá pravda, občas si listuju abych omrknul kolegy ilustratory a trochu se inspiroval a to co tam leze po zadani určitého slova to je děs běs. také už jsem u svých výtvorů snížil a zkonkrétnil keywords.

basti
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2009 07:02

Keyword spam je tak rozlezlý, že boj proti němu je dnes na micro už naprosto marný, jediné co pomůže je drasticky snížit limit, 20 je opravdu maximum, na většinu věcí stačí deset. Aspoň to bude lidi nutit přemýšlet co je na fotce nejpodstatnější a vypíchnout to důležité a ne si tahat zavádějící keywords až z paty.

tom
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2009 07:25 - Změnil/a: tom

basti
ja osobne v drtive vetsine davam 10-12 slov, kdyz je fotka "vyzivnejsi", typicky na ni osoba (s tudiz model release), tak treba se dostanu na 15 slov, 20 snad jsem nikdy nezadal

osobne si myslim, ze banky by si mely udelat statistiku klicovych slov, kterymi se uzivatel ptal a zaroven nakonec tuto fotku stahnul (pekne to uvadi napr. DT). Zaroven nevim proc fotobanky ukladaji klicova slova podle abecedy a ne podle poradi ve kterem jsou ulozeny v IPTC profilu. Podle mne by zjistili, ze drtiva vetsina stahnutych fotek byla nalezena prave diky prvnim 2-3 klicovym slovum v poradi.

Navic zavedeni poradi klicovych slov v popisu fotky by bankam umoznilo (alespon interne pro vyhledavac) orezat popisy na treba 5 nebo 10 keywords, pricemz ty prvni by byly vazeny vic nez ty posledni. Podle mne by velmi velmi zpresnili vyhledavani a spokojenost uzivatelu.

RoCe
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2009 08:09 - Změnil/a: RoCe

U fotografií určitě není problém se vlézt do 15 klíčových slov ale u ilustrací by to byl někdy problém. Když mám v jedné ilustraci např. 16 ikon, tak se celkem pod 30 slov nedostanu. A u Dreamstime se musí nejdříve nahrát jpg soubor, takže se klíčová slova nevztahují jen k vektoru. Když tedy omezit, a jsem pro, tak asi spíš selektivně.

A rozumíte někdo principu vyhledávání na SS (podle most popular)? Mám tam jednu sadu icon, která se při zadání příslušného spojení objevuje na první stránce na prvním řádku, ale ta samá sada icon s téměř stejnými keywords jen v jiném barevném a typovém provedení je až na třetí stránce, i když je jen o pár dnů novější a už má více stažení než ta co se objevuje na tom prvním řádku?

RoCe
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2009 08:12

A ještě doplním, že při seřazení mého portfolia podle most popular je pořadí opět úplně jiné. :-)

pavelmidi
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2009 18:54

taky mám nějaké to flaget, a jako typický Čech jsem zareagoval a vrátil jim to, prostě jsem si projel pár snímků od těchto šťouralů, aby taky věděli jaké to je, zub za zub flaget za flaget ..... a to tam eště napíšou , že se nemám rozčilovat a že je to míněno dobře, tuž jsem jim to dobré mínění taky nějak taky popřál ... Nejhorší na tom je , že mi označovali slovo turistický u snímků historických objektů a turistických zajímavostí, jsou to idioti. Vyfotí koloseum a napíše tam "world" tak jsem mu to flagnul. Nebojte se jich oni si myslí že se z nich pose.em a že můžou všechno, tyhle manýry si nesmíme nechat líbit, je nutno jim zatnout tipec hned v zárodku. :)

Veruska
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2009 20:01

Tak to priste zkusim taky,ja se lekla co to a radeji jsem nejake ty keywords vymazala,ale jak vidim,tak si priste teky smlsnu :-)

pavelmidi
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2009 12:51

Přeji dobrou chuť :-), je to fajn pocit :-)

hamin
# Zasláno: 26 Říj 2009 14:19

A jak můžu poznat, že mi někdo označil nějaký keyword jako potencionálně špatný ? A to tam je i odkaz na hodnotitele špatného keywordu?

pavelmidi
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2009 08:06

jistě ,stačí si číst zprávy ,které ti přijdou, když se tam přihlásiš a pak už jdeš po odkazech :-)

enso
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 19:48 - Změnil/a: enso

pavelmidi:
Dotaz....."report image for bad keywords"
Kde se to "flaguje" u toho dotyčného? Jde to nějak přímo nebo napíšeš admin.?
.
.
.
.
Už jsem to našel.....:)

Veruska
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 05:20

Ty lidi asi nemaj co delat - vcera me jich prislo 9..

brebca
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 05:28

Veruska
podla mna tam maju aj chybu v systemu, pretoze aspon u mna su vsetky stare rok, dva. No ja pockam, co na to DS. Ked vidim nejake vylozene zle, vacsinou preklep, tak to opravim. Inak na to kaslem, pac 99% tych hlaseni su prave keywords dobre.

enso
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 13:28

Přišel mi jeden, jediný - první. Pokud ovšem ruský chlapec z vesnice Petruškin dokáže u sebe použít vyloženě spamový keyword digital na čistě přírodní motivy.....ROUND PEBBLES, STONE WALL a ještě jiné, tak by se mělo postupovat tvrdě, nekompromistně ala pavelmidi.
Jinak žádný kupec, ale přesně to, jak popsala brebca - portfolio 90, prodeje 1-10.

Vaše odpověď

upload fotografie

» Uživatelské jméno  » Heslo 

reklama

PHOTON EUROPE zableskova technika