- Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -
Zakladni info: ShutterStock - fotolia - dreamstime - bigstock

Mikrofotobanky - forum / Fotobanka Dreamstime /

Zamítnuté fotky

<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
basti
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2010 10:39

Tak pro pobavení:

Fotka kačen - kačena v popředí, kačer několik metrů za ní tvoří dokreslení k pozadí - zjevně ostřeno na kačenu, foceno 400mm teleobjektivem - "too shallow dof"

Fotka detailu vyhozené hromady starých hader, v podstatě detail tohohle http://www.shutterstock.com/pic-49580068/stock-pho to-communal-waste-on-the-junkyard.html
- "The image contains elements that might be protected by copyright/trademark..."

K dvěma fotkám komponovaným zcela zjevně do třetin "lack of composition", pak několik "we dont need this" a třešínka byla u jedné naaranžované fotky "Not RF oriented - snapshot"

Opět mě to utvrzuje v dojmu, že spousta editorů vůbec netuší nic o základech fotografie ani o limitech techniky a jen slepě následuje nějaký rychlonalejvací kurz co jo a co ne.

Anonymní
# Zasláno: 31 Bře 2010 11:21

No, když editoři rovnou napíšou, že tu fotku nechtějí, protože "not RF stock oriented" atd., tak je to dobrý, ale když nejdřív napíšou, že je v půlce města vymazat loga a pak napíšou, že "not RF stock oriented", tak je to na zabití.

Anonymní
# Zasláno: 31 Bře 2010 11:24

pro basti: to s lepší ostrostí při (jakkoliv) vyšší cloně neplatilo ani pro film, protože u příliš malé clony začíná docházet ke zhoršování kresby díky ohybu světla na cloně (alespoň tak to bývá vysvětlováno ve fotografické literatuře) - hloubka ostrosti ovšem roste.

S filmem/snímačem to tedy nemá nic společného, snad jen možná, že film to nemusí být schopen zachytit.

basti
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2010 12:20

Anonymní 1
No jsou to komedianti :D Trademark na smetišti mě fakt dostal :D

Anonymní 2
No na filmu jsem se nikdy s problémy na f22 nesetkal - jinač to taky souvisí s velikostí políčka - já mám na 4/3 problém nad f11, jenže fullframe má potíže až asi od f22 a nikdy jsem nepoužil na filmu sklo s clonou nad f22 tak nemůžu soudit.

tom
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2010 12:31 - Změnil/a: tom

basti
zahraju si na stourala:

no ja teda nevim jak to vypada pri 100% zoomu, ale pokud na tom smetaku je batuzek s napisem Nike, tak nevim proc se tomu rejectu divis, to je fuk ze je to ze smetaku...

ad kacer - pri 400mm ohnisku a male clone je zaostrena asi pouze hlava, pripadne jen zobak... to se taky nedivim ze ti vyhodili :-) ...

ad kompozice - pravidlo dvou tretin je sice pekne, ale automaticky nezarucuje kvalitu kompozice

trosku kritiky neuskodi :-)

mace
# Zasláno: 31 Bře 2010 13:16

Tome, tady se tak krasne nadavalo na stupidni editory...
Tak nam to, hergot, nekaz :-D

Anonymní
# Zasláno: 31 Bře 2010 13:33

basti
Jo ted to vidim v pravo nahore, je tam pižamo z logem dreamstime...
Editor

Anonymní
# Zasláno: 31 Bře 2010 13:42

basti
Přesneji receno tohle

Anonymní
# Zasláno: 31 Bře 2010 18:29

to Pitris
Jaký používáš fractálový program, máš moc pěkné ilustrace.

Anonymní
# Zasláno: 31 Bře 2010 19:02

Dle mého asi aposifilis nebo tak neco, možná se pletu.

hamin
# Zasláno: 1 Dub 2010 05:36

Aposifilis... skoro aby se ten program bál někdo použít, aby něco nechytl.. :)

Správný název je Apophysis ;)

basti
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2010 06:03

tom
1) Žádné logo tam není, nejsem úplnej zelenáč a na podobné věci si dávám majzla. Prostě zas nějaký paranoidní debil.

2) Ostrá je celá kachna, ale zákony optiky platí pořád - nemůžu mít na deset metrů vzdálenosti a 400mm dof několik metrů, to se někdo prostě pomátnul. Nejdřív mi vrtalo v palici jak může mít ta kačena malou dof a teprve později mi docvaklo, že to asi bude kvůli mázlemu kačerovi v pozadí :D Mimochodem mám to na f8,0 a ne malou clonu :P

Anonymní
# Zasláno: 23 Dub 2010 14:22

Měla jsem zamítnutou fotku ultrazvuku mimina, protože byla špatná kompozice, to opravdu pobaví :/ NEdávno mi zamítli fotky oblohy z podobných důvodů. když jsem je zkusila uploadnout znovu tak byly schváleny a dokonce se prodávají, z toho mě fakt četri berou

brebca
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 14:37

Anonymní
jj, spatna kompozice mimina v bruchu je naprd :-) nechceli po tebe MR? By som sa tomu ani nedivila :-)

Anonymní
# Zasláno: 29 Dub 2010 08:27

tenkrát neuměl zapózovat, teď je už venku, tak ho to naučím ;)

vlastas
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 11:50

toto mi napsali k zamítnutému vektoru, asi si budu muset na to kreslení koupit lepší objektiv, nebo jak to mám chápat :) (dreamstime)

Poor optical performance due to low lens quality, such as lens fringing, chromatic aberrations, uneven sharpness in focus area.

tom
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 11:51

:-)))

hamin
# Zasláno: 26 Kvě 2010 12:48

Třeba nějaký nováček, nebo zkalenej editor :)))

vlastas
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 14:35

tak jsem udelal resubmit, pripsal jsem jim k tomu ze zadnej objektiv jsem pri kresleni toho vektoru nepouzil a proslo to :-)))

Anonymní
# Zasláno: 23 Čen 2010 19:54

Hm tak som dnes posielal na SS grafiky s lekárničkami - červená lekárnička s bielym krížom prešla, biela s červeným nie - vraj trademark, no vrchol. Pritom červené kríže na bielom podklade tam má x ľudí, vrátane mňa :-)

pavelmidi
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 20:26

Vlastas
tak to je fakt hodně dobrý ...

anonym
je to tak obtížné se zalogovat ? nebo dát link na portfolio ?

basti
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 07:11

Tak novinka: "Poor color: this image has a low color profile and needs improvement in order to increase its sales potential. You can process your image with color enhancement software, such as Photoshop, giving it the appeal it needs." - jinejma slovy pokud fotka nemá brutální kontrast a rozsah barev tak je to asi špatně. Například textura, zeleň apod. mají opravdu "poor colorů poněvadž jsou všechny tóny barev nacpaný v zelené a šedé - tohle může fakt napsat leda dement, který vychází jen z barevnýho profilu a tu fotku ani neviděl, normálně uvažujícíc člověk nemůže takovej nesmysl nikdy vypustit z huby.

brebca
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 07:19

basti
ale Basti, uz si si mohol za tie roky zvyknut, ze sa nepredavaju fotky, ale omalovanky :-) Skutocnost uz dnes nikto nechce, na tu sa pozrie z okna. Trava je zelensia nez zelena, obloha tyrkysovomodra s bielymi oblackami a zemegula ma minimalne 2 slnka, ked tak pozeram na niektore montovane fotky krajiniek :-)

tom
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 07:37

brebca
no na IS mi teda spis rikaji, ze fotka je oversaturated, pripadne overfiltered... ale na ostatnich MFB je to fakt, cim barevnejsi kyc, tim lepe

brebca
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 07:39

tom
pac nie si exkluzivny...sa pozri na tie barvicky u exkluzivnych a uvidis co vsetko im prijali...to mam tiez furt 'not real colors' a pod. veci a ked mrknem na photo of the week, tak si vravim, kruci, ved tam mam tie same farby a im to nie je dost dobre ani na to, aby to prijali...

basti
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 08:12

brebca
Jasně že jsem si všiml, proto taky byla ona zeleň pomalu pistáciová, nicméně pořád "poor color profile", poněvadž je v profilu nedostatek dalších barev :D Mám dost silné podezření že kolikrát ani nekouknou na fotku, ale jen na exif a histogram a už vyhazujou. Tohle by tomu odpovídalo - imho jsou ty fotky samozřejmě dávno přijaté na SS i IS :D

brebca
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 08:28

basti
tiez mam ten pocit...mne vyhodili foto na iso 400 z canonu mark II, uz po odsumeni koli high ISO...tak som prepisala ISO v EXIFu a voala, zrazu im bola dobra. Ja tomu hovorim rozsirena editacia fotky :-))) Ale ako prepisat histrohram fotky bez toho, aby sa zmenila fotka samotna, ti neporadim :-)

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

upload fotografie

» Uživatelské jméno  » Heslo 

reklama

PHOTON EUROPE zableskova technika