- Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -
Zakladni info: ShutterStock - fotolia - dreamstime - bigstock

Mikrofotobanky - forum / Fotobanka Dreamstime /

Zamítnuté fotky

. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
hamik
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 20:30 - Změnil/a: hamik

Ahoj, na DT, mi zamítli detailní fotky stíhaček a jako důvod dali:

- The image contains elements that might be protected by copyright/trademark (logos, brands, specific buildings etc.), can identify a property/product (letters, numbers), or could raise usage problems, therefore it doesn't qualify as a RF stock image. Analyze the photo closely and remove these elements if possible or try to obtain a property release. Read more: http://www.dreamstime.com/thread_148

Jsou to tyto fotky. Nepříjde mi ale, že by na nich byl vidět nějaký reklamní nápis, či chráněná značka? Co myslíte? Půjdou ještě tedy upravit tak, aby mi je přijmuly ?

IM_foto
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 20:37

hamik
Uz tvar muze byt povazovan za copyright, delam ted takovou serii s dopravnima letadlama a mam s tim taky hrozny problemy. Permanentne odevsad vyhazuji s duvodem ktery uvadis. Pritom je pokazde upozornuji ze pokresleni letadla jsem zmenil a prebarvil... Cesta tu je, posilat, posilat, posilat, nenechat se odbyt... Posilam je po jednom kazdy den jedno a v prumeru po 5-10te je prijmou :)

Fotobanky jsou plne fotek letadel! Proto, ze ted revieweri prosly asi skolenim a najednou to neprijimaji veskera letadla nas nemuze zastavit... :)

jk
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 20:57

hamik první fotka má textů a grafiky plno ... znak RAF poznám i já :) Doporučuju všechny texty, nápisy a symboly vyžehlit klonovacím razítkem

hamik
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 21:09

Děkuji za typy. Poslal jsem i letadla z přehlídky ze vzduchu (formace a samostatné), ale ty zamítli, že jich majií moc a z důvodů kompozice. U těchto jako důvod psali, možný copyrights. Tak je zkusím vyžehlit od znaků a zaslat znovu.

basti
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2009 06:05

hamik
No technicky vzato má jakýkoliv předmět tvůrce a tedy ten je držitel copyrightu na tvar. Bohužel editoři si nevidí do huby a na jedné straně berou fotky naprosto jasně porušující copyright a na druhé straně vyhazujou věci prakticky nevymahatelné. Letadla jsou ošidné téma, zkusil jsem tam hodit pár detailů a uvidíme.

hamik
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2009 10:37

Na DT mi zamítli bitmapovou grafiku s tímto odůvodněním:

"- Poor execution, please pay more attention to the details. For illustrations, please look for: poorly traced/auto-traced and scanned images, noise on 3D renders, too simplistic works, faceted curves, aliased/jagged lines, open paths (vectors), noise/distorted pixels on various textures and images used within the illustration, moiree due to downsampling. For collages, please improve the technical execution (distorted pixels, noise, blendings, etc) in order to best serve the concept of the image. "

Můžete mi prosím ve zkratce říci, co je špatně ?

basti
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2009 12:05

hamik
Dle očekávání detaily prošly:
první letadlo
druhé letadlo

hamik
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2009 12:36

Mně zprvu zamítli spodní 2 fotky (viz první příspěvek) a po odstranění všech nápisů (i těch, co nemají s copyrightem co společného - např. DANGER,") mi fotky přijali....

basti
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2009 14:59

Já už se s podonýma ptákovinama nerozčiluju, když jsem na nějaké akci tak si rovnou bokem fotím detaily na micro, u kterých vím že podobný problém nevznikne.

IM_foto
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2009 20:33 - Změnil/a: IM_foto

Jen pro pobavení, dneska mi vyhodili z shutterstocku tuhle fotku, s oduvodněním "Lens flare". No, jsem rád, že si všimli - jak jsem to mohl přehlédnout... :).

to už je mi milejší to ohrane iStockové "Overfiltered".

Bornholm
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2009 07:48

IM_foto
super fotka (jen je na ně asi moc kreativní...)

brebca
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2009 15:08

IM_foto
jj, lens flare jak prase a dokonca niekolkokrat :-)))) pocitam, ze na FT ti to vyhodia z dovodu estetiky :-)))) Inak foto moc pekne, samozrejme...

Mino
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2009 15:51

Je to moc pekne, ale zkusil bych tam vyretusovat ten flek (kolecko) vpravo dole. Nehodi se to tam.

IM_foto
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2009 16:15 - Změnil/a: IM_foto

brebca
:))) muzem usporadat sazky odkud to proc vyhodi. Zatim se vyjadril jen SS. Na IS bude jasnej Overfiltered, a na fotolii jsem zvedavej :) Dreamstime maj vetsinou pro prehnanou keativitu pochopeni a jeste to davaj do Editors' choice :)

EDIT:
Tak na fotolii to prošlo bez řečí :)

hamik
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 06:54 - Změnil/a: hamik

Ahoj,

na SS mi zamítli všechny fotky, které jsem fotil doma na téma podzimní ovoce. Důvod zamítnutí:"Focus--Your image is not in focus or focus is not located where we feel it works best." U všech fotek. Chápu dobře, že toto znamená, že fotka není ostrá, nebo se jim nelíbí hloubka ostrosti ? Je možnost fotky ještě nějak doupravit v editoru, abych je zkusil poslat znovu a některé by třeba napodruhé prošly, nebo třeba když je zkusím poslat znovu a bude je mít pod rukou nějaký jiný editor, tak ten některé fotky ze serie pustí dál ??

Ještě bych se chtěl zeptat ostřílených mikrostock fotografů (Magda.. :) ), když fotí doma různé variace potravin apod., na jaké nastavení foťáku převážně fotí ? Na prioritu clony, či času ? Jakou clonu je nejlepší nastavit, co největší, pro velkou hloubku ostrosti ?

PS: Zde přikládám náhledy fotek, které zamítli...

brebca
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 08:10 - Změnil/a: brebca

hamik
no neviem, ci ma povazujes za ostrielaneho mikrostock fotografa, ale tu mas moj nazor :-) bud sa im nepaci, hlbka ostrosti, ale skor tipujem, ze si neostril tam, kam to povazuju za najlepsie...z tych malych obrazkov to teda poznat nejde...s malou hlbkou ostrosti problemy vacsinou nebyvaju, aj ked zalezi od editora....
K druhej otazke: no to zalezi co chces fotit, ze...ked chces potraviny ako izolovane, tak je lepsie dat vacsie clonove cislo, pokial ide o zatisie, tak trocha nizsie, ale ako vravim, zalezi na namete, co chces docielit...

no a ked ti uz vsetko poradime, rezim vo fotaku, clonu a cas, tak mackat spustou uz budes sam, hej? :-)))))))

magda
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 08:40

Brebca má pravdu, buď nemáš zaostřeno, nebo máš, ale na špatné místo.
A jestli fotit kompozici potravin na prioritu clony nebo času.... popřemýšlej, co je při konkrétní fotce důležitější - hloubka ostrosti nebo čas? Pokud fotíš zátiší nepohyblivých předmětů, tak je podle mě vhodnější priorita clony, protože ti pomůže rozhodnout o hloubce ostrosti, pokud by ale hrozilo, že ti některé jablko uteče ze záběru, tak asi ten čas :-))))

tom
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 08:54 - Změnil/a: tom

hamik
muj nazor: ty jablka apod to ani neni zatisi, ale produktova fotka, tam se hodi velka hloubka ostrosti, tj. velka clona (treba 11 a vic). Jednoznacne fotit na prioritu clony, proc casu? Leda ze bys chtel pracovat s pohybem, treba ty jabka rozkutalet :-) Samozrejme musis pouzit stativ, ta velka clona se neda udrzet v ruce. K zaostreni pri male hloubce ostrosti... to je jako u foceni lidi, zaostruje se na oci, ktere jsou na cloveku nejdulezitejsi. Tady to bude podobne, asi bych ostril na stopku nebo spis na tu predni plosku dominantniho jablka.

mafoto
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 09:25

NO a buď rád, že u těch jablek nechtějí podepsaný MR. Já s útesem a polem (na Fotolii) prošel až tehdy, když jsem jim napsal, že na fotkách fakt žádné obličeje nejsou:-)

IM_foto
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 09:28

Trosku mimo diskusi ktera se tu rozvinula ale:

SS na podruhe ten drobny odlesk prehledli :) takze prijato...

dokonce ani na tehle si lensflare nevsimli
http://www.shutterstock.com/pic-38172631/stock-pho to-alone-woman-at-the-bar.html

basti
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 10:19

tom
Dovolím si oponovat, od f11 už nastupuje dost drasticky aberace a ostrost jde rapidně dolů, na APS-C bych nad f11 nechodil. Tuplem ne u levnějších skel. Na FF je f22 ještě zkousnutelné, ale výš už asi taky bude problém.

hamik
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 10:56

Tyto jablka jsou na f30, nebo f32. Stativ mám a při těchto fotkách ho vždy používám. Jenže jelikož nemám ani záblesky a ani trvalá denní světla tak používm přírodní světlo od okna a pak to z RAWu ještě vytáhu výše. Na prioritu času jsem se ptal jen proto, zda není třeba lepší fotit na vyšší clonové číslo a delší expozici.... (1s,2s), když mám vlastně omezené světelné podmínky. když dám prioritu času a nastavím závěrku na 1s či 2s, automaticky se zvýši clonové číslo na f25 až f32....

Ale jak tedy čtu, zaměřím se spíše na focení v režimu "A." Jen se trošku bojím, že vyšší clonou nedostanu tak dlouhej čas, aby byla fotka světlá....

Až budu doma, hodím se foto jablek zvětšené, abyste se mohli mrknout.

A ještě se zeptám, na jednu maličkost. jak poznám, při nastavování clony, jaká clona je nejlepší a jaká stačí? Zda např. stačí F11, nebo F18, nebo F20.
Podle čeho nastavujete přesně clonu ?

Jsem stále začátečník v mikrostocku tak si nechám rád poradit a nasměrovat ;)

mafoto
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 11:13

S clonou nad třicet jsem snad v životě nepracoval.

99% procent svých produktových fotek je odfoceno na clonových číslech 2,8 - 11.

"Světlost" doháním korekcí expozice.

hamik
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 11:23

A tu "světlost" doháníš korekcí expozice post act, čili ve zpracování z RAWU, přidáním světelnosti, nebo ji zvedneš již při focení ve fotoaparátu ?

A u produktové fotky, či fotek které jsem zde vložil, stačí fotit do F11 ?? Nebude moc malá hloubka ostrosti ? A navíc krátký čas, který způsobí tmavost fotky ? Vím, že všeobecně platí, že objektiv má nejlepší kresbu a ostrost při F8...

Možná ty mé fotky zamítli z důvodu, že byly focené na F 25 - 32 což způsobilo plošnou neostrost.... Schválně, zkusím některé poslat znovu do SS a uvidíme, zda jiný editor bude mít stejný názor na špatné ostření... :))

mafoto
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 11:34

Fotím do rawu, ale stejně se snažím, aby fotka z foťáku vylezla už skoro hotová. Více následných úprav je výzvou pro šum apod.

Výšší clonová čísla než jedenáct jsem fakt snad nikdy nepoužil.

IM_foto
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 11:42

hamik
"Možná ty mé fotky zamítli z důvodu, že byly focené na F 25 - 32 což způsobilo plošnou neostrost...."
to jsi uhodil na hlavicku, pri f32 na APS-C se diky difrakci kresba ztrati natolik ze to vypada az neostre. f30 je hranice i pro fullframe natoz aps-C!

hamik
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 12:47

Asi to tak bude... Dám si na to příště bacha a zkusím to znovu a lépe. Tak si alepoň nějakou tu fotku co neuznali nechám vyvolat ve větším rozměru a šup s ní na zeď.... Oko návštěvy není tak přísné jako oko editora SS... :))

tom
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 13:12

hamik
ono taky zalezi jakym objektivem (resp. ohniskem) to fotis... pokud fotis napr. 35mm (ekv. 56 mm u FF), tak staci ta optimalni osmicka. Pokud to beres zdalky teleobjektivem, tak tam asi musi byt clona o fous vyssi, treba 9-11, protoze vetsi ohnisko = mensi hloubka ostrosti.

Jinak nejak jsem nepochopil ze se bojis rezimu "A". Vzdyt je to (polo)automat, tj. zafixujes treba clonu 9 a expozice se dopocita tak, aby to bylo akorat svetle... Bat se muzes naopak v rezimu casu, protoze rozsah clonovych cisel pri zafixovanem casu je daleko mensi nez rozsah casu pri zafixuvane clone... Typicky, nastavis si 1/100 kdyz je sero a bude ti tam blikat clona 3.5 (chtel by mensi ale nemuze).

hamik
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 13:24

Fotím to objektivem a se zoomem. Mám objektiv 18-105 od Nikona. Většinou tyto detaily fotím na téměř maximální a nebo maximální zoom.

Co se týče priority clony, tak té se nebojím, jen se obávám, že když nastavím clonu např. 9, automaticky mi to dopočítá čas dle změřené expozice a to bude čas dost krátký..... který ve finále způsobí tmavou fotku....

magda
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 13:30

Nižší clona určitě stačí, mám dojem, že mám taky většinu fotek v mikro s clonou 2,8-11. A pokud máš fotky tmavé, tak používej korekci jak ti radí Mafoto nebo manuální nastavení, kdy si určíš sám clonu i čas podle své potřeby. A možná by se hodilo prostudovat nějakou knížku o digitálních zrcadlovkách a o focení :-)

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

upload fotografie

» Uživatelské jméno  » Heslo 

reklama

PHOTON EUROPE zableskova technika