- Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -
Zakladni info: ShutterStock - fotolia - dreamstime - bigstock

Mikrofotobanky - forum / Fotobanka ShutterStock /

jak vyplnujete model release

Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 12 Úno 2008 10:12

na shutterstocku mi stale posilaji vzkaz rotate model release, mate s tim nejake zkusenosti? mr jsem vyplnil a do popisu sceny jsem napsal - vsechny fotky ode mě jako fotografa, nekdy to vezmou a nekdy napisou rotate mr, zkusil jsem tedy nechat pole popis sceny prazdne a doplnil tam az popis sceny a opet rotate mr, vyplnujete tyto pole nebo je nechavate prazdny, jak pouzit jednu smlouvu na jeden model pro ruzne fotky, nejlepe i pro fotky z ruzne doby.

brebca
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2008 10:22

Anonymní
no podla mna si ho nahral nalezato, rotate chapem ze ho mas otocit tak, aby sa to dalo hned citat :-) Ja osobne mam pre 1 model vzdy iba 1 MR, popis sceny nevyplnujem a datum fotenia tiez nie, zatial som s tym nemala problemy...

Anonymní
# Zasláno: 12 Úno 2008 10:31

zkusim ho otocit, to me nenapadlo, obzvlast kdyz nekdy ho vezmou a nekdy ne, jeden a ten samy, proto jsem nabyl dojmu ze chteji jiny mr s popisem.diky.

nohanka
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 15:46

Ahoj,chtěla jsem poprosit o radu. když vkládáte fotku, kde je skupinka lidí (třeba 5), vkládáte Model release od všech pěti? nejsou tam na to kolonky...

A ještě jeden dotaz, když jsem vložila fotky (tentokrát s jednou postavou) a neschválili mi je kvůli šumu, musím je tedy upravit a znovu nahrát. To je mi jasné. Ale můžu vložit ten původní MR, ikdyž se tedy identifikační č. už nebude shodovat? nebo musím celý MR udělat kvůli tomu ID znovu?

ahas
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 18:07

nohanka, a v cem je problem nahrat 5 Model release?

Samozrejme, ze muzete vlozit stejny release, akorat nechapu co s tim ma spolecneho to ID?

pavelmidi
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 19:19

to id vůbec nevyplňuj :-)

nohanka
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 20:24

myslela jsem, že když je tam kolonka "ID fotografie", že se to musím vyplnit přece....nenapadlo mě, že jim to můžu poslat vyplněný jen z části. Tak to je v pohodě, hned mi to zpříjemňuje život:-) dík

pavelmidi
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 22:24

já se nikdy při zasílání ID nedozvěděl a tak ho tam nepíšu :-)
to Id dostaneš až jak to tam nahraješ a já na to nečekám :-)

nohanka
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2008 00:10

zdálo se mi to taky pěkně blbý. ID se objeví až při vkládání MR....a to jen tak, že když na fotku najedeš myší, tak v informační liště vlevo dole... no je to prostě divný. Prosím vás, co tedy můžu ještě vynechat? co takhle datum a popis fotografie?

ahas
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2008 02:07

Myslim si ze ani datum, ani popis fotografie se neda vynechat.

nohanka
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2008 23:25

a ještě jedna (pro vás možná hloupá :-) ) otázka- datum má být datum uploadu nebo zhruba pořízení fotky? Já to většinou píšu jen zhruba, ale až třeba v zimě budu vkládat fotky z léta, tak už by to mohl být problém :-) díky

ahas
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2008 08:03

nohanka, v zasade model release nevyplnujete pro fotobanky, ale pro sebe, pro pripad nejakych nejasnosti, kdyby k tomu doslo.
Zalezi na tom co pod tim datum myslite.
Obecne datum u podpisu - je to datum podepsani model release.
Pokud datum se vztahuje k fotografii - tak urcite to je datum porizeni fotky.

pavelmidi
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2008 21:24

Hani, mrkni na exif a tam to máš na sekundu :-)

Vladimir
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 07:23

nemohl by něko poslat odkaz na nějaký univerzální MR?

ahas
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 12:22 - Změnil/a: ahas

Uz jsem jednou to psal:

Ja pro vsechny fotobanky pouzivam Model Release s iStockphoto, samozrejme pred tim udelam malou upravu, vymazu tam vsechno co se tyce konretne iStockphoto (logo, adresy a t.d.). Zadna z fotobanek mi ho nezamitla. Tady je upravena verze: http://www.mikrofotobanky.cz/upload/i/5aa0718f7a94 1af8120fc8d6c20c5dd3.jpg

Vladimir
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 13:52

ahas
no jo, ale je to trochu nevhohný formát (jpg) na editaci

Vladimir
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 14:19

ahas
no jo, ale je to trochu nevhohný formát (jpg) na editaci

Anonymní
# Zasláno: 4 Úno 2010 09:57

Ahojte, chci vložit na SS fotky dítěte (mého) a už mi po druhé zamítli vložený minor model release, že neobsahuje photographer's name. Místo na podpis fotografa tam nikde není.
Můžete mi ukázat "fungující" MR na SS ? Díky.

tom
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 10:46 - Změnil/a: tom

Anonymní
a proc ho nevyplnis, vzdyt je to ta druha vec, ktera se vyplnuje (3. radek) :-)

podpis fotografa se vubec nevyzaduje, pouze jeho jmeno na 3.radku

http://submit.shutterstock.com/minor_model_release .pdf

jinak mne prijali fotku s ditetem a MR stacil muj vlastni, vubec nemusel byt specialni pro MINOR

Anonymní
# Zasláno: 4 Úno 2010 11:51

Sry, chtějí po mě photographers's signature .. na to tam není kolonka. V druhém řádku je jméno modelu, ve třetím jméno fotografa a dole pak postupně jen informace o modelu (jméno, datum, adresa), podpis rodiče a podpis svědka, Pak už jen informace o fotografii.

Vyplnil jsem vše, podpis rodiče je můj a svědek je manželka. Ale podpis fotografa jim tam furt chybí.

tom
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 11:55

Anonymní
no podpis fotografa tam proste neni a nikdy ho po mne nechteli, je to blbost... muzes se podepsat za svoje jmeno na 3.radku, kdyz jim to udela dobre

Anonymní
# Zasláno: 4 Úno 2010 12:55

Jediná chyba, která mě napadá je, že v mým accountu mám vyplněno v poli "Site Copyright Display Name" svůj nick a ne celé jméno, které uvádím v minor model release ...

tom
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 14:12

Anonymní
to ne, tvoje jmeno musi znat z profilu (vedle nicku tam musis mit i jmeno a adresu, atd.)

Anonymní
# Zasláno: 7 Úno 2010 22:06

Tak mi sem prosím někdo šoupněte váš minor model release (který prošel na SS), pokud je pro vaše dítě a zároveň jste fotograf ...

brebca
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2010 08:20

Anonymní
no pochybujem, ze ti to niekto tu vystavi so sukromnymi informaciami, zvlast, ked nemas ani meno, ty anonyme :-) Tak uploadni ten tvoj sem, co ti stale odmietaju, ja ti poviem, co mas spatne a co ti chyba

tom
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2010 08:58

brebca
:-) good point

ahas
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2010 10:36 - Změnil/a: ahas

Anonymní
zkus kouknout vyse, daval jsem tam v .jpg predelany MR s IS.
Vsechny fotobanky ho mi berou porad a je tam vsechno co potrebujes.

Anonymní
# Zasláno: 22 Úno 2010 17:21

brebca: může být klidně i s fiktivními jmény ;-)

Ze SS mi mailem na dotaz napsali to samý ... na MR je potřeba podpis fotografa, což je mi divný, ale prostě jim ho tam dodělám ať mají radost.

brebca
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2010 17:47

Anonymní
no uvazuj realisticky: TY nieco potrebujes, tak preco by si tu niekto mal robit zbytocnu pracu len koli niekomu, kto sa nevie ani podpisat??? :-)

Co je na tom divneho? MR je zmluva medzi fotografom a modelom a ako kazda zmluva vyzaduje podpis oboch stran.

Vaše odpověď

upload fotografie

» Uživatelské jméno  » Heslo 

reklama

PHOTON EUROPE zableskova technika