| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Úno 2008 10:12
na shutterstocku mi stale posilaji vzkaz rotate model release, mate s tim nejake zkusenosti? mr jsem vyplnil a do popisu sceny jsem napsal - vsechny fotky ode mě jako fotografa, nekdy to vezmou a nekdy napisou rotate mr, zkusil jsem tedy nechat pole popis sceny prazdne a doplnil tam az popis sceny a opet rotate mr, vyplnujete tyto pole nebo je nechavate prazdny, jak pouzit jednu smlouvu na jeden model pro ruzne fotky, nejlepe i pro fotky z ruzne doby.
|
brebca Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 10:22
Anonymní
no podla mna si ho nahral nalezato, rotate chapem ze ho mas otocit tak, aby sa to dalo hned citat :-) Ja osobne mam pre 1 model vzdy iba 1 MR, popis sceny nevyplnujem a datum fotenia tiez nie, zatial som s tym nemala problemy...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Úno 2008 10:31
zkusim ho otocit, to me nenapadlo, obzvlast kdyz nekdy ho vezmou a nekdy ne, jeden a ten samy, proto jsem nabyl dojmu ze chteji jiny mr s popisem.diky.
|
nohanka Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2008 15:46
Ahoj,chtěla jsem poprosit o radu. když vkládáte fotku, kde je skupinka lidí (třeba 5), vkládáte Model release od všech pěti? nejsou tam na to kolonky...
A ještě jeden dotaz, když jsem vložila fotky (tentokrát s jednou postavou) a neschválili mi je kvůli šumu, musím je tedy upravit a znovu nahrát. To je mi jasné. Ale můžu vložit ten původní MR, ikdyž se tedy identifikační č. už nebude shodovat? nebo musím celý MR udělat kvůli tomu ID znovu?
|
ahas Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2008 18:07
nohanka, a v cem je problem nahrat 5 Model release?
Samozrejme, ze muzete vlozit stejny release, akorat nechapu co s tim ma spolecneho to ID?
|
pavelmidi Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2008 19:19
to id vůbec nevyplňuj :-)
|
nohanka Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2008 20:24
myslela jsem, že když je tam kolonka "ID fotografie", že se to musím vyplnit přece....nenapadlo mě, že jim to můžu poslat vyplněný jen z části. Tak to je v pohodě, hned mi to zpříjemňuje život:-) dík
|
pavelmidi Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2008 22:24
já se nikdy při zasílání ID nedozvěděl a tak ho tam nepíšu :-)
to Id dostaneš až jak to tam nahraješ a já na to nečekám :-)
|
nohanka Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2008 00:10
zdálo se mi to taky pěkně blbý. ID se objeví až při vkládání MR....a to jen tak, že když na fotku najedeš myší, tak v informační liště vlevo dole... no je to prostě divný. Prosím vás, co tedy můžu ještě vynechat? co takhle datum a popis fotografie?
|
ahas Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2008 02:07
Myslim si ze ani datum, ani popis fotografie se neda vynechat.
|
nohanka Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2008 23:25
a ještě jedna (pro vás možná hloupá :-) ) otázka- datum má být datum uploadu nebo zhruba pořízení fotky? Já to většinou píšu jen zhruba, ale až třeba v zimě budu vkládat fotky z léta, tak už by to mohl být problém :-) díky
|
ahas Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2008 08:03
nohanka, v zasade model release nevyplnujete pro fotobanky, ale pro sebe, pro pripad nejakych nejasnosti, kdyby k tomu doslo.
Zalezi na tom co pod tim datum myslite.
Obecne datum u podpisu - je to datum podepsani model release.
Pokud datum se vztahuje k fotografii - tak urcite to je datum porizeni fotky.
|
pavelmidi Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2008 21:24
Hani, mrkni na exif a tam to máš na sekundu :-)
|
Vladimir Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 07:23
nemohl by něko poslat odkaz na nějaký univerzální MR?
|
ahas Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 12:22 - Změnil/a: ahas
Uz jsem jednou to psal:
Ja pro vsechny fotobanky pouzivam Model Release s iStockphoto, samozrejme pred tim udelam malou upravu, vymazu tam vsechno co se tyce konretne iStockphoto (logo, adresy a t.d.). Zadna z fotobanek mi ho nezamitla. Tady je upravena verze: http://www.mikrofotobanky.cz/upload/i/5aa0718f7a94 1af8120fc8d6c20c5dd3.jpg
|
Vladimir Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 13:52
ahas
no jo, ale je to trochu nevhohný formát (jpg) na editaci
|
Vladimir Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 14:19
ahas
no jo, ale je to trochu nevhohný formát (jpg) na editaci
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Úno 2010 09:57
Ahojte, chci vložit na SS fotky dítěte (mého) a už mi po druhé zamítli vložený minor model release, že neobsahuje photographer's name. Místo na podpis fotografa tam nikde není.
Můžete mi ukázat "fungující" MR na SS ? Díky.
|
tom Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2010 10:46 - Změnil/a: tom
Anonymní
a proc ho nevyplnis, vzdyt je to ta druha vec, ktera se vyplnuje (3. radek) :-)
podpis fotografa se vubec nevyzaduje, pouze jeho jmeno na 3.radku
http://submit.shutterstock.com/minor_model_release .pdf
jinak mne prijali fotku s ditetem a MR stacil muj vlastni, vubec nemusel byt specialni pro MINOR
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Úno 2010 11:51
Sry, chtějí po mě photographers's signature .. na to tam není kolonka. V druhém řádku je jméno modelu, ve třetím jméno fotografa a dole pak postupně jen informace o modelu (jméno, datum, adresa), podpis rodiče a podpis svědka, Pak už jen informace o fotografii.
Vyplnil jsem vše, podpis rodiče je můj a svědek je manželka. Ale podpis fotografa jim tam furt chybí.
|
tom Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2010 11:55
Anonymní
no podpis fotografa tam proste neni a nikdy ho po mne nechteli, je to blbost... muzes se podepsat za svoje jmeno na 3.radku, kdyz jim to udela dobre
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Úno 2010 12:55
Jediná chyba, která mě napadá je, že v mým accountu mám vyplněno v poli "Site Copyright Display Name" svůj nick a ne celé jméno, které uvádím v minor model release ...
|
tom Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2010 14:12
Anonymní
to ne, tvoje jmeno musi znat z profilu (vedle nicku tam musis mit i jmeno a adresu, atd.)
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Úno 2010 22:06
Tak mi sem prosím někdo šoupněte váš minor model release (který prošel na SS), pokud je pro vaše dítě a zároveň jste fotograf ...
|
brebca Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 08:20
Anonymní
no pochybujem, ze ti to niekto tu vystavi so sukromnymi informaciami, zvlast, ked nemas ani meno, ty anonyme :-) Tak uploadni ten tvoj sem, co ti stale odmietaju, ja ti poviem, co mas spatne a co ti chyba
|
tom Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 08:58
brebca
:-) good point
|
ahas Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 10:36 - Změnil/a: ahas
Anonymní
zkus kouknout vyse, daval jsem tam v .jpg predelany MR s IS.
Vsechny fotobanky ho mi berou porad a je tam vsechno co potrebujes.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Úno 2010 17:21
brebca: může být klidně i s fiktivními jmény ;-)
Ze SS mi mailem na dotaz napsali to samý ... na MR je potřeba podpis fotografa, což je mi divný, ale prostě jim ho tam dodělám ať mají radost.
|
brebca Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 17:47
Anonymní
no uvazuj realisticky: TY nieco potrebujes, tak preco by si tu niekto mal robit zbytocnu pracu len koli niekomu, kto sa nevie ani podpisat??? :-)
Co je na tom divneho? MR je zmluva medzi fotografom a modelom a ako kazda zmluva vyzaduje podpis oboch stran.
|