| Autor |
Zpráva |
tom Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 07:28
...500 fotek v portfoliu na SS, huraaaaa :-)
|
brebca Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 07:33
tom
no Tome, nechcem detom kazit radost, ale co je to za divne vyrocie? :-))))
|
tom Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 07:52
:P
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Dub 2010 08:53
Až jich tam budeš mít 1000 tak budou výdělky buď stejné nebo horší,bohužel se tam teď přidává přes 100.000 obrázků týdně a zákazníků asi moc nepřibývá :(
|
tom Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 09:05
Anonymní
to vim, kdyz jsem tam na zacatku dal 100 fotek, tak jsem mel vydelek pouze 2x mensi nez ted s 500... ale rozhodne se to nehorsi, spis narust prodeju neni linearni... taky uz nahravam prodejnejsi fotky, ne ptakoviny jako na zacatku
|
basti Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 13:03
tom
congrats, taky doufám že se k této cifře brzo dohrabu, jsem poněkud pomalejší než ty :D
|
tom Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 14:47
basti
sem myslel, ze jsi daleko prede mnou :-) tak, alespon v prodejich...
|
IM_foto Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 16:10
Kluci nereste ty pocty fotek tolik. Na zivobyti se da na mikru vydelat i s min nez 500 fotkama.
Spis reste kolik vydelate na fotku, nez jaky kvanta tam natlacite :)
|
tom Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 16:51
IM_foto
to je fakt
|
basti Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 18:49
IM_foto
Třeba se k té kvalitě taky jednou dopracujem :D Otázka je jestli tu kvalitu chci nabízet zrovna na micro :D
|
IM_foto Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 19:22
basti
Pak uz zalezi na tom jak budes definovat kvalitu :)
Rekl bych i ta nejlepsi kvalita v amaterskych podminkach bude zanedlouho na mikro ponekud malo.. :)
|
tom Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 19:28 - Změnil/a: tom
basti
IM_foto
kvalita... ja myslim, ze to neni o kvalite nebo nekvalite, proste sebekvalitnejsi stock fotka ma smysl byt nabizena na mikro proste proto, ze v dusledku vydela vic penez, nez kdekoliv jinde.... co nema smysl davat na mikro jsou specificke projekty, zakazky a umeni, kvalita nekvalita
|
basti Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2010 20:48
tom
Řekl bych to jinak - na micro má smysl nabízet fotky, které mají potenciál masivních prodejů. Popřípadě rychlocvaky co nedaly moc práce. Optimálně kombinace obojího.
Jakmile se jedná o specifické niche fotky (v mém případě třeba minerály), ani mě nenapadne je nabízet za pár fufníků na micro. Nejedná se o zboží kdekoliv dostupné a taky se neprodává po kvantech, tudíž tyto fotky nemají na micro ani potenciál vydělat na náklady. To samé jsou různé exotické destinace atd. - na micro má smysl prodávat krásnou písečnou pláž, ať je odkuď chce - ale nemá tam smysl nabízet ojedinělou krajinu z nějaké zcela nedostupné destinace - klient stahovač to neocení a klient, co hledá zrovna tuto lokalitu, rád vysolí víc, protože ji prostě jinde nesežene. Také fotky co nemají potenciál masivních downloadů a daly hodně práce nebo měly velké vstupní náklady na micro nepatří - nikdy na sebe nevydělají. Kvalita nekvalita, vždycky musím nabízet přiměřeně obtížnosti techniky focení, dostupnosti námětu a vstupních nákladů.
|
shutterstock Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2010 03:22
basti na mikro ma smysl dat jakoukoliv fotku jen je treba vybiorat ty lepsi nedavat tam vylozene odpad ... i kdyz ja prodavam na SS skoro vylozene sam odpad kdyz se na to divam zpetne. A kvalita je dulezitejsi nez kvantita v tom ma IM foto pravdu jeho pár fotek vydělá víc než 10ti násobek fotek běžného cvakače. Takže kvalita je duležitá. Pokud máte kvantitu kvalitních fotek je to ideální kombinace. ale cpat tam fotky které skončí s 1-4 prodejema nema smysl. protože nahravat 10 fotek denně je pěkná otrava.
|
tom Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2010 04:16
shutterstock
tak jsem to myslel, obecne se ma za to, ze na mikro dvaji profici odpad, ktery neudaji jinde... ale myslim, ze na mikru uz je tak velka konkurence, ze pokud fotka splnuje parametry stock (jak pise basti, masove prodatelna fotka), tak je hovadina nejit na mikro, ledaze bych mel tak zbehane jine kanaly, ktere to kompenzuji... pokud je nemam, tak mikro bude nejvynosnejsi kanal pro stock fotky - ktery normalni zakaznik mi da za fotku plaze za rok treba $200 ?
|
shutterstock Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2010 08:31
Tom o tom zadna ... respektive vsichni si stezuji jak maji malo na mikro ale stejne jsou na mikro porad takze myslim ze kdo je dobrej tak ho mikro s přehledem uživí.
|
basti Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2010 08:38
shutterstock
Jak se to vezme, myslím že je tam důležité to slovo "stock" - mám na micro pár myslím trochu slušnějších fotek a za boha se neprodají a naopak některé vyloženě výcvaky (byť samozřejmě technicky v pořádku) se prodávají jak na běžícím pásu. Názorný výcvak http://www.shutterstock.com/pic.mhtml?id=51898927 - nahráno předevčírem a už včera 2x prodáno. A dvě z mých nejprodávanějších fotek http://www.shutterstock.com/pic.mhtml?id=7743355 a http://www.shutterstock.com/pic.mhtml?id=22440304
Naopak http://www.istockphoto.com/stock-photo-12451699-pl astic-flower-on-the-trash-heap.php a http://www.istockphoto.com/stock-photo-10641176-ca t-pet-killed-by-car.php jsou fotky, které rozhodně nikde po kvantech nejsou a neprodají se a neprodají...
|
tom Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2010 09:28
basti
:-) njn, holt stock je neco jako clipart, ma ilustrovat velmi bezne veci velmi nazorne... to rozjeta kocka uplne neni :-)
|
basti Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2010 11:38
tom
No tak já si dokážu představit užití třeba pro útulky, ochránce zvířat, u toho druhýho pro různé ekologické organizace, aktivisty, ochranáře... teď jsem se víc pustil do ekotémat, ale asi se s tím na micro vykašlu a začnu to nabízet přímo klientům, mám takový pocit, že to bude podstatně efektivnější.
|
shutterstock Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2010 12:12
basti vsechny fotky co jsi tu ukazal jsou prostě odpad (v portfoliu máš lepší) ale ja bych je do fotobanky nahral taky. ta mrtva kočička to je slušná fotka s originalitou. Otazka je zda zivit se fotkami mrtve kočičiky je vubec etické. jinak máš tam 360 fotek mít jich 20x tolik tak tě to uživí.
|
tom Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2010 12:54 - Změnil/a: tom
basti
musis delat holt populisticky libivy obrazky, pro vetsinovou populaci... zadny umeni, kreativni spis technicky a kompozicne, nez tematicky
|
brebca Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 07:16
Tak som sa dnes po rokoch dopravcovala na striebro na IS :-) Dalsia meta je Gold na FT :-) Dufam, ze nez sa k tomu dopracujem, zase nezvysia hranicu...
|
tom Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 07:23
brebca
:-) ja mam skromnejsi cile
1) bronze na FT
2) 2. level na SS
3) bronze na IS
na DT mam jednu fotku v levelu 3 :-))))
|
Vaclav
|
# Zasláno: 25 Kvě 2010 07:26
Hmm - smekam a gratuluji.
|
orson Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 14:35
Brebca, gratuluju!
A mam takovej hloupej dotaz - zmenilo se ti neco po dosazeni stribra na IS? Nejsou ty levely jen pro exklusivni fotografy?
|
brebca Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 14:39
orson
nezmenilo sa vobec nic, iba ikonka toho levelu. Mala som pocit, ze sa mali zmenit aspon tyzdenny limit na upload, ale aj ten zostal rovnaky...
|
hamin
|
# Zasláno: 26 Kvě 2010 06:23
Také slavím... Překonal jsem včera 300 fotek na SS :). Ale rozhodně to ještě není takové, jako oněch 500ks :-)
|
tom Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 06:27 - Změnil/a: tom
hamin
pekny... kolik mas v prumeru vydelek na fotku?... ja $0,6
|
hamin
|
# Zasláno: 26 Kvě 2010 07:59
Můj průměrný vydělěk na fotku je $1,03....
|
tom Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 08:52
hamin
hmm, tak to ses lepsi... :-)
|