- Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -
Zakladni info: ShutterStock - fotolia - dreamstime - bigstock

Mikrofotobanky - forum / Fotobanka ShutterStock /

Divny mail

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
luxor333
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2009 22:55

Dnes mi dosiel mail od shutterstock, s mojou chabou anglictinou som pochopil len ze ide o dane, poradite co mam robit a co po mne chcu? :D

Dear xxx

This letter is to advise you of potential changes in the amount of tax that may be withheld from your Shutterstock earnings.

In reviewing our files we discovered that we do not have a record of having received any US withholding tax certificates from you. Based upon the information in our files it appears that you may be a resident of Slovakia, which has an income tax treaty with the United States that provides for a reduced rate of withholding tax on royalties.

If you are a resident of Slovakia and qualify for benefits under the US/Slovakia income tax treaty, you will need to complete a U.S. Internal Revenue Service (IRS) Form W-8BEN, Certificate of Foreign Status of Beneficial Owner for United States Tax Withholding. We are in the process of installing an online version of Form W-8BEN on our website; however, in order to complete Form W-8BEN you must have a U.S. Individual Taxpayer Identification Number (ITIN). If you do not currently have an ITIN, you can obtain one by filing a Form W-7, Application for IRS Individual Taxpayer Identification Number, with the IRS. This process takes only 4-6 weeks and could reduce your withholding taxes significantly.

Please complete the most recent version of Form W-7 by checking Box a (Nonresident alien required to obtain ITIN to claim tax treaty benefits), providing the information requested in Lines 1 through 6, and signing the form where indicated. You must provide certified or notarized copies of documents, such as your passport, that substantiate the information contained on Form W-7.

After completing the W-7 form and providing the required documentation as described above, you can apply for an ITIN in any of three ways:

1. by mail through the IRS, with details available here:

http://www.irs.gov/individuals/article/0,,id=96287 ,00.html

2. using the services of an IRS-authorized Acceptance Agent in your country

3. by visiting an IRS Taxpayer Assistance Center in Frankfurt, London, or Paris, where they will provide in-person help with ITIN applications on a walk-in or appointment basis.

http://www.irs.gov/localcontacts/article/0,,id=101 292,00.html

Please note that without an ITIN and a completed IRS Form W-8BEN on file at Shutterstock, we will be required to deduct a 30% US withholding tax from royalties payable to you.

We will send you a separate email when our online Form W-8BEN is ready for use. Your early June royalty payment will not be subject to withholdings but subsequent royalty payments may be.

If you have questions on tax withholding from your Shutterstock earnings, please visit our submitter forum.

Thank you for your cooperation and attention to this matter.

stoupa
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2009 23:01

Musíš vyplnit formulář W-7, poslat spolu s doklady totožnosti na IRS (americký berňák), tam ti přidělí ITIN (americké DIČ), pak vyplníš online formulář W-8BEN na stránkách shutterstocku a je to hotovo. Jinak ti budou strhávat 30% na daně.

luxor333
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2009 23:04

a to preco? :D to ste tento ukon robili aj vy?

stoupa
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2009 23:09

Protože jim to poradili jejich právníci. A budou to teď chtít po všech.

IM_foto
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2009 23:12

NO....tohle je zase paradni vymysl.

Ja jsem zatim z W7 ani W-8BEN nevyplnoval a tusim, ze asi nikdo z nas...

Pokud dopis chapu spravne tak od cca pulky cervna uz vydelky mohou podlehat teto srazkove dani! Vyrizeni W7 je podle nich na 6 tydnu :)))

TO SNAD NE...

jk
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2009 23:17

Z dosavadního boje s formulářem W7....

zaškrtávám body a) a h)
je potřeba přiložit kopiinotářsky ověřenou pasu

v bodu h) je potřeba podle instrukcí na stránce 3 doplnit dle jaké výjimky nepřikládám daňové přiznání, a podle jaké mezínárodní smlouvy.... už jste to někdo zjistili? D

IM_foto
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2009 23:47 - Změnil/a: IM_foto

jk
Cosi k tomu danovemu priznani je tady
http://www.pracevusa.cz/phprs/forum/viewtopic.php? t=155

Je tam i spousta dobrych rad, napriklad jak psat cislice aby je Amerikani pochopily.......zlej sen!!!

a cele vlakno konci krasnym stastnym prispevkem cituji
"
tak vsechno bylo OK,
v patek mi prislo danovy cislo, je to sice skoro pul roku co sem poslal zadost, ale mam ho Smile
tak hrozne moc dekuju za pomoc Smile
"
Cim dal lepsi!

mocagrande
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2009 00:47

ak ziskame americke DIC, nebude to vlastne zmamenat, ze sme v USA podnikatelmi so zivnostou, a tym padom im musime spravit danove priznanie a odviest dane zo zisku tak ci tak?

IM_foto
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2009 00:52

mocagrande
Ne to se nemuze stat diky dohode s USA o dvojim zdaneni. Ta dohoda dvojimu zdaneni zabranuje. ALE, pokud nam ted preventivne na mesic nebo dva strhnou tech 30% nez to stihnem vyridit, jsem ohrome zvedavej jak ty prachy budu z USA dolovat!?
:)

Anonymní
# Zasláno: 28 Kvě 2009 06:17

Z fora Shutterstocku:

IRS Withholding Rates for Copyright Royalties
Country Name - Footage Sales - Image Sales

Czech Republic 0% 0%

Neznamena to snad, ze pokud ty jejich formulare nevyplnim, tak mi budou strhavat 0% z vydelku? Nebo me tech 0% strhnou az kdyz je vyplnim a jinak to bude 30%?

magda
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2009 06:24

IM_foto
Nepíšou tam, kdy je budou strhávat? Automaticky všem na konci každého měsíce, nebo jen tehdy, když budou posílat peníze? Pokud by těch 30% strhávali teprve tehdy, když budou dělat výučtování a posílat peníze, tak by stačilo v účtu na SS zvýšit minimální částku pro odeslání peněz, aby ti je nemuseli posílat, dokud si to ITIN nevyřídíš. Potom bys to zase snížil a poslali by ti všechny peníze najednou, ale už bez té srážky. Je ale potřeba zjistit, kdy to plánují strhávat, pokud to bude automaticky každý měsíc bez ohledu na to, jestli ti peníze posílají nebo ne, tak to nepomůže.

Mě se to už nevyplatí vyřizovat, doufám, že se mi během června konečně podaří vyřídit exkluzivita na IS, takže si asi 1.6. na SS deaktivuji portfolio.

Anonymní
# Zasláno: 28 Kvě 2009 06:36

magda
To s tim zvysenim limitu jsem cetl taky, ale nejsem si jisty, jestli to tak budou delat. Jestli proste to zdanitelne plneni nastava uz v den prodeje fotky, nebo az v den payoutu...

Je samozrejme otazka casu kdy to zavedou ostatni americke MFB - iStock je pokud se nepletu kanadska firma...

magda
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2009 07:22

Anonymní
Ano, IS je kanadská. Je možné, že jednou s něčím takovým příjdou také, ale pak to budu muset vyřizovat asi v Kanadě.

Kolbis
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2009 07:30

Tak jsem na SS asi skončil. Naštěstí mám naspoříno od poslední platby "jen" 16USD. Je nějaká rozumná cesta jak účet na SS zrušit? Prozatím jsem v "Your Account" dal vše na "Opt Out".

vospalej
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2009 08:17

je to totalni zmatek, ale chapu to taky tak. czech rep. 0% a 0%, takze nas to miji, ne?

pitrs
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2009 08:29

Podle mě ne, pokud jim nepošleme vyplněné formuláře, popřípadě i ty další dva ověřené doklady, tak nám automaticky strhnout 30% výdělku. Na strankách SS běžela diskuse, kde ji po 16 stránkách utli a přesunuli ji sem:
http://submit.shutterstock.com/forum/viewtopic.php ?p=947605#947605
, jinak lze k tomuto tématu najít max. zatím toto. V každém případě to bude zajímavé, jak se to vše vyvrbí.

vospalej
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2009 08:33

pitrs aha, takže oni budou strhávat 30 procent, dokud nedostanou potvrzení o tom, že jsem čech, kde je prcento 0. a tím potvrzením musí být vyplněnej formulář W8, ke kterýmu potřebuju ITIN a formulář w7. to je báječný. coby způsob, jak omezit počet fotografů na SS je to docela dobrý :))))

Anonymní
# Zasláno: 28 Kvě 2009 08:35

A pokud teda strhnou 30%, tak potom bych uz nemusel platit dane v CR, kdyz CR ma smlouvu o zamezeni dvojiho zdaneni?

Ale podavat priznani a platit socialni a zdravotni bych asi tak jako tak musel, co?

vospalej
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2009 08:39

Anonymní jo, to bys nemusel, jen je problem v tom, ze 30 procentni dan tady z prodeju neplatis :)

hogo
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2009 08:48

To je asi poslední kapka :) Přinutí mě to k exkluzivitě na IS, jako Magda. Protože je téma rušení účtů zaspamováno, zeptám se tady, snad nevadí.
Mám fotky na Fotolii, Stockxpert, Dreamstime, Bigstock, 123RF, Fotobanka.cz. Pročítal jsem příspěvky, udělal jsem si takové menší shrnutí, poprosil bych o Vaše zkušenosti.
Fotolia - rušení účtu bez problémů na základě emailu, raději počkat ještě měsíc po zrušení účtu ?
Stockxpert - zrušení na základě emailu, vymazat fotky ?
Bigstock - taky rušit emailovou žádostí ?
123RF - totéž ?
Fotobanka.cz - Magda někde psala, že se účet rušit nemusí ?
Dreamstime - fotky odstraní až po 6 měsících ? Také emailem ? Těch 6 měsíců se počítá od vložení poslední fotky nebo od podání žádosti ?
Díky.

pitrs
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2009 08:56

Je otázkou, jakým způsobem by jsi tady v republice prokázal, že jsi už daň ve výši těch 30% zaplatil v USA, pokud by ti to SS strhával přimo z platby.
Horší to budou mít asi ty země- fotografové, kteří nemají s USA žádnou smlouvu a dvojím zdanění, těm to asi strhnou tak či tak, a ještě navíc budou muset platit daň ve své domovině.
Aspoň ubude konkurence na SS :))
Na SS je jeden hezký příspěvek od nějakého číńana , něco v tom duchu , že až zjistí u nich doma v Číně že platí největším kapitalistum daně, tak že bude mít útrum slušně řečeno - docela mě to pobavilo, na druhou stránku představa, že budu muset řešit nějaké smlouvy, tiskopisy, ověřování dokladů a pod. hovadiny, tak je mi zle, zvlášť s mojí jazykovou vybavenosti

Evilin
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2009 08:58

No, taky mě to docela rozhodilo, a díky tomu už asi definitivně přemýšlím, že si zruším na SS konto. Stejně tam teď když nemám čas nahrávat nemám skoro žádné prodeje a už čekám od prosince na další výplatu, zatímco na DT se mi prodává pořád. Že zrovna ftb, která dává fotografům za fotku 25 centů má takové nároky mi přijde fakt směšné.
Chtěla bych se zeptat, jak lze provést zrušení účtu na SS? Stačí jim napsat email? Nebo mám začít smazávat fotky?
Díky moc

pitrs
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2009 09:01

to Evilin:
tak v tom ti fundovaně poradí magda

IM_foto
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2009 09:10 - Změnil/a: IM_foto

Magda
Na oficialni vyjadreni o systemu ztrhavani sem jeste nenarazil. S tim pozdrzenim je to dobry napad.

jinak jsem nasel z noveho oficialniho FAQ:

Co potrebuji pro ziskani ITIN?
1. vyplneny form. W-7
2. Overena kopie pasu nebo dvou dokladu totoznosti
3. kopii dopisu, ktery jsme vam zaslali 27.5.2009
4. Vyplnit Vyjimku 1(d) diky ktere nejsme povini posilat dalsi prilohu(?!)

konkretne v bode c.3 to vypada ze jeste bude treba pockat na ten dopis. V instrukcich formulare se hovori o POTVRZENEM dopisu od zamestnavatele, coz ten email asi nebude.

nove FAQ
http://submit.shutterstock.com/forum/abt62287.html

nojman
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2009 09:13

LOL, já věděl, že SS je cesta do pekel. Na IS teď navíc pro exklusivní fotografy rozjíždí "drahou" Premiere Collection ;-)

Evilin
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2009 09:13

Omlouvám se, že píšu tenhle dotaz tady, ale rušení účtů je zaspamované. Chtěla bych se jen zeptat, jestli pokud zruším účet na SS (pomocí emailu) tak jestli mi k 1.6 pošlou platbu (mám minimum pro vypl.85 usd, a ted tam mám vyděláno 86). A taky jestli když už nechci, aby se mi nic prodávalo, jestli mám zrušit nějak ty prodeje v účtu nebo počkat až do 1.6. a pak zrušit celý účet. Moc děkuiji za radu

vospalej
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2009 09:18

americký úřady budou štěstím bez sebe, když se přihlásí o ITIN fotografové ze SS :)))) nevím kolik jich může být. 30 000? :))))solidní horda formulářů :)))

IM_foto
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2009 09:19

vospalej
Presne, a hlavne to prijde vsechno behem 14ti dnu..... :)) NECHAPU proc nam to rekly az ted. To je fakt podpasovka.

nojman
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2009 09:19

Doporučuji účty nemazat, pouze smazat/vypnout fotky. Kdo by pak zase chtěl případně znovu procházet vstupní desítkou, že? :)

magda
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2009 09:22

hogo
Evilin
Vzhledem k tomu, že je tohle téma plné spamu, napsala jsem to nejdůležitější ještě jenou sem URL

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď

upload fotografie

» Uživatelské jméno  » Heslo 

reklama

PHOTON EUROPE zableskova technika