-
Domů
-
Odpovědět
-
Statistika
-
Registrace
-
Hledat
-
Zakladni info:
ShutterStock
-
fotolia
-
dreamstime
-
bigstock
Mikrofotobanky - forum
/
Srovnání mikrofotobank
/
Podíly výdělků
<<
1
...
9
.
10
.
11
.
12
.
13
.
14
.
15
.
16
.
>>
Autor
Zpráva
Anonymní
#
Zasláno: 22 Čen 2010 23:07
No ja na SS očakávam za tento mesiac cca 200$ čo je o čosi menej, ako za minulý mesiac, ale je fakt, že som toho uploadol dosť málo, nebol čas...
basti
Člen
#
Zasláno: 1 Čec 2010 06:31
Tož červen, vcelku žádná sláva...
SS $21,26 (bída...)
IS $8,59 (těsně BME)
DT $3,60 (nejhorší od listopadu 2008)
tom
Člen
#
Zasláno: 1 Čec 2010 06:38 - Změnil/a: tom
červen
IS 46 dwls (bez PP), $55,12 ... BME (nárůst 2,6x oproti květnu, do té doby BME)
SS 143 dwls, $46,3
FO 20 dwls, 16,75 EUR ... BME
DT 24 dwls, $14,44 (BME v dwls, v $ ne)
BSP 5 dwls, $4
123rf 5 dwls, $3,87
DP 3 dwls, $0,9
IS mi dělá hodně radost, FO jde taky nahoru :-) SS a DT standard, zbytek bída...
brebca
Člen
#
Zasláno: 1 Čec 2010 07:20
tom
je to bieda, co? :-)
tom
Člen
#
Zasláno: 1 Čec 2010 07:54 - Změnil/a: tom
brebca
trhni si, brebcule :P
nojman
Člen
#
Zasláno: 1 Čec 2010 10:58
červen na IS letos nejhorší měsíc :-(
vlastas
Člen
#
Zasláno: 1 Čec 2010 13:24
tom
kolik kousků máš na iS?
tom
Člen
#
Zasláno: 1 Čec 2010 14:03
vlastas
320
inHell
Člen
#
Zasláno: 1 Čec 2010 14:48
Mno u mňa to celkom šlo, resp. zatiaľ najvýnosnejší mesiac, ale prihlásený som len od marca a len na SS.
downloads 818, $283.47
Docela spokojnosť :-) Sranda, jak ľudia na konci mesiaca začínajú vždy besnieť, za posledné 2 dni mám skoro 50$ a dnes mám zatiaľ len 4$
tom
Člen
#
Zasláno: 1 Čec 2010 15:47
inHell
uff, jak velky mas portfolio?
inHell
Člen
#
Zasláno: 1 Čec 2010 16:32
287 :-) Ale nefotím, všetko sú to ilustrácie.
tom
Člen
#
Zasláno: 1 Čec 2010 16:40
inHell
aha... ale stejne, klobouk dolu
vlastas
Člen
#
Zasláno: 2 Čec 2010 12:55
inHell
nějakou byť skromnou ukázku tvojí práce by bylo možné někde zahlédnout? :)
inHell
Člen
#
Zasláno: 2 Čec 2010 14:08 - Změnil/a: inHell
Hmmm, no tak portfolio sa mi v skutku zverejňovať nechce. Nie je to však žiadny veľký zázrak, prevažne jednoduché 3D rendery.
Ale môžem sem niečo zavesiť, ak nájdem niečo vhodné...
inHell
Člen
#
Zasláno: 2 Čec 2010 14:11 - Změnil/a: inHell
.
tom
Člen
#
Zasláno: 2 Čec 2010 14:17
inHell
?? nemas portfolio verejne, a jak teda prodavas ?? (delam si srandu, proste nejak nemam rad tajnustkare)
pavelmidi
Člen
#
Zasláno: 2 Čec 2010 20:52
inHell
podivné,nechápu jediný důvod proč nechceš dát link na tvoje portfolio ? vždyť pokud prodáváš a koukám, že podle toho co tvrdíš, docela úspěšně a tudíž spousta lidí na světě viděla tvoje díla a nám se tajíš ... nechci tady spouštět nějaké flame ,ale jednoduše ti nevěřím ...
vlastas
Člen
#
Zasláno: 4 Čec 2010 08:38
inHell
já to chápu, proto jsem psal třeba jen skromnou ukázku, link na portfolio jsem nechtěl. když něco najdeš, tak dej. nebo mi to pošli soukromě, jestli se ti bude chtít, ale samozřejmě nemusíš, to je jasný :)
pavelmidi
Člen
#
Zasláno: 4 Čec 2010 09:34
Vlastas
nechápu, tady to nesmí vidět 10-15 lidí a přitom na FB to vidí miliony ...
basti
Člen
#
Zasláno: 4 Čec 2010 09:42
pavelmidi
Tady jsi v ČR a ne zákazník z USA. Existuje hned několik důvodů - finančák, kopírovači, nechci být spojován s portfoliem, poněvadž tady mám jinou přezdívku atd.
Jinak 10-15 lidí - echm echm, moje zkušenost praví, že obecně na podobných fórech na jednoho aktivního připadá až 300 anonymních sosáků informací, kteří nejeví ani minimální psavou aktivitu. Takže bacha na to. Nevím jakou to tady má návštěvnost, ale v tisících měsíčně určitě.
inHell
Člen
#
Zasláno: 4 Čec 2010 10:28
No asi tak nejak. Netvrdím, že všetko čo mám v portfoliu je absolútne originálne (ono to ani moc nejde, pri tom množstve grafík, ktoré tam sú), ale mám tam už celkom dosť vecí, ktoré majú stabilnú a dobrú predajnosť.
A jak píše basti, keby napríklad taký Petr Václavek chcel, tak by pekných pár ľudí dostalo ban, stačilo by tých kopírovačov len nabonzovať...
brebca
Člen
#
Zasláno: 4 Čec 2010 10:42
inHell
No na nejaku myslienku ako nafotit alebo namalovat nejaky predmet zatial copyright nie je a aj tie najpredavanejsie fotky vzali vacsinou napad niekde inde. Kazda vec sa da nafotit a namalovat 100x a nemozes nikoho obvinovat alebo mu hrozit tym, ze bude nabonzovany a dostane ban. Pretoze ten, co tam tu fotku/vektor poslal ako prvy este neznamena, ze to bol aj jeho napad ze ako prvy prave on dostal ten napad.
Dobre, nemusis zverejnovat portfolio, ja osobne nan zvedava nie som, ale potom tu nic nepis o tom, kolko si tym zarobil, aby tu chudaci ludia dostavali infarkty :-) Musel si predsa predpokladat, ze to bude hned druha nasledovna otazka, pretoze tvoj nick tu zatial nikto nepozna, tak naco zbytocne drazdis a hadzes im take sumy a potom zrazu hohoo, nic neukazem. Tak si to nechaj pre seba a nepis vobec nic. Toto forum je tu na to, aby sa vymienovali skusenosti, udelovali rady, obcas sa ludia potesili/pochvalili so svojim vysledkami, ale taketo chvastanie sa tu ludom moc pacit nebude...
inHell
Člen
#
Zasláno: 4 Čec 2010 11:21
ok, berem :-)
pavelmidi
Člen
#
Zasláno: 4 Čec 2010 14:40
Brebca
Zenská tys to vystihla, lépe bych to nedokázal, souhlasím s tebou.
Basti,InHell
strach z nelegálnosti, pokud něco takového děláš, tak je to tvůj problém, jde to ovšem dělat a dost dobře i legálně...
strach z kopirování .. ehm...ehm... spousta lidí to tak dělá, že si vyjede nejoblíbenější foto či kresby dané FB a zkouší to obdobně a je zcela jedno od koho to je, takže tenhle důvod padá (mimochodem, taky jsem tak bral z počátku nápady,jenže to jaksik nebylo ono a musel jsem jít vlastní cestou), buď si jist, že pokud budeš mít něco co bude hodně dobře vydělávat, dříve než tady tě okopčí několik stovek z jiné části světa a věř že budou daleko lépe vybaveni HW a SW než my tady.
Pokud ti někdo ukradne dílo a prodává je jako své, tak konej, máš na to právo.
enso
Člen
#
Zasláno: 4 Čec 2010 17:32 - Změnil/a: enso
Já bych ho vyloučil z kolektivu, nebo radši hned ukamenoval (InHell)....:)
Kde začíná "chvastanie" ? Na 200, na 100, na 50$ měsíčně?
Kdyby InHell prodával za 10$ měsíčně, tak po portfoliu nikdo ani neštěkne (žádný zájem), ale že prodává trošku za víc (nebo neprodává a všechno si vymyslel), tak přesto tady začíná pracovat jakási závist. Jestli chce někdo vědět na čem se dá vydělat balík, ať se podívá na Yuriho.
Jelikož je všechno na jedno brdo, tak je úplně jedno na čí portfolio se člověk podívá jestli chce....a já osobně jsem jenom rád, že se na nic dívat nemusím (žádná povinnost :) a to, že tady někdo tu a tam něco zveřejní, např. "kýbl s pomeranči" (tome promiň :), mi úplně stačí.
Ostatně tady se to jmenuje "podíly výdělků" a ne "povinnost ukazovat portfolio", takže lidi, trošku toho respektu (jako vlastas, basti) k jinému postoji.
Dodatek:
pavelmidi
Jenom zvědavost.....
InHell se specializuje na 3D rendern a ty se snad věnuješ omalovávání psů a koček, tak k čemu ti to bude - dvě naprosto rozdílné techniky.
basti
Člen
#
Zasláno: 4 Čec 2010 19:04
pavelmidi
Já mám všecko legálně přiznaný, zdaněný, portfolio netajím. Jen jsem psal důvody proč to někteří dělají.
Jinak ty kopie a nelegální užití na 99% nikdy nedohledáš, ale já se tedy ani nesnažím. Radši strávím čas tvořením něčeho nového. Fotím si po svém, to mě uspokojuje víc než fotit copycats byť za 2x tolik.
brebca
Člen
#
Zasláno: 4 Čec 2010 19:16
enso
kecy, uz to tu bolo kolkokrat, ze niekto napisal, ze predava strasne malo alebo mu nevzali fotku a tiez mu povedali, aby dal link na portfolio, ze mu poradia. Toto je opacny pripad, nejde o to, ze mu to chcu okopirovat, ale skor si myslim, ze by vacsina tych povedala wow, klobuk dolu.
Samozrejme, ze povinnost ukazovat svoje portfolio tu nie je, rovnako ako povinnost tu pisat podiely vysledkov alebo nejake cisla. Iba mi to pripomina moju dceru, ktora povedala, ze sa naucila pocitat po spanielsky do piatich a na vyzvu, aby teda napocitala, som pocula, bebebe, nenapocitam :-)
Aha, uz viem, detinske mi to pripada :-))) Ja teda respektujem, ze ho nechce ukazat, ale potom aj ty respektuj, ze mozem mat na to svoj nazor a ze ho sem napisem a ja respektujem ten tvoj vyborny napad s ukamenovanim :-)))))
To iba tak na margo, ked sme sa tu tak rozpisali :-)) A tym koncim, tva Mano :-)
enso
Člen
#
Zasláno: 4 Čec 2010 19:56 - Změnil/a: enso
brebca:
Já respektuji tvůj názor, ale těžko se mi z něho respektuje to, že někoho napadáš jenom proto, že je nový a ve vláknu "podíly výdělků" napíše svůj měsíční výdělek a nechce ukázat své portfolio ("chvastanie"). Naopak, ty jsi jeho postoj (názor) naprosto nerespektovala, ale teď to přesto vyžaduješ po druhých (po mně :).
"Tak si to nechaj pre seba a nepis vobec nic."
Tohle není např. vůbec dětinské, ale velmi vyzrálá rada....:)
Jinak mně je naprosto jedno proč to dělá, já akceptuji jeho rozhodnutí a svobodnou volbu to nezveřejnit a nepotřebuji k tomu žádné důvody - takový je mezi námi asi rozdíl.
(Tvoji dceru bys měla zrovna tak obvinit z "chvastanie", aby to bylo spravedlivé. :)
Neodpovědělas mi.....od jaké částky začíná pro tebe "chvastanie"?
basti
Člen
#
Zasláno: 4 Čec 2010 20:09
Jedna z mých nejprodávanějších fotek:
http://www.dreamstime.com/stock-images-rough-diamo nd-crystal-image10000924
Vyfotit to celkem sranda, jen ten centimetrovej pravej diamant se dost blbě shání :D Klidně kopírujte :D
pavelmidi
Člen
#
Zasláno: 4 Čec 2010 20:39
Enso
Jasné, rendery a moje " omalovánky" jsou naprosto rozdílné "tvorby" taky nemám strach, že by někdo šel a postupně se vypracovával podobnou cestou jako já, ono omalovávat a obkreslovat je dost rozdíl :-) ,prostě když neumíš aspoň trochu kreslit, tak ti z toho stejně nic kloudného nevyjde . Nehledě na to, že "obkreslených" věcí je u mne cca 50% a obrázky používám více méně jen jako "proporcionální podklad" ale ono je to stejně jedno. Důležité jsou prodeje :-).
K tomu zveřejnění portfolia, já jsem jen zvědav jak kdo ze "známých" pracuje, a rád se podívám na pěkné díla a pak si řeknu"teda to je pašák"nebo "začíná ,učí se" ...
Pár lidí tady z Ostravského regionu znám osobně a taky jejich tvorbu včetně jejich příjmů a jsem rád za každou informaci, kterou si mezi sebou vyměníme, je to ku prospěchu nás všech a že bychom se navzájem kopírovali ? ne každý z nás má zcela odlišnou tvorbu a taky výbavu.
a co se týká částky od které začíná chvástání ... ona ani není, spíše je to styl jak je ta částka ostatním podaná ... (sorry, že odpovídám za někoho jiného)
<<
1
...
9
.
10
.
11
.
12
.
13