- Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -
Zakladni info: ShutterStock - fotolia - dreamstime - bigstock

Mikrofotobanky - forum / Stock fotografie & fotobanky /

Kde zjistit, co je chráněno copyrightem?

Autor Zpráva
messtor
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 09:03

Zdravím, z IS mi vrátili čtyři z pěti totožných fotek. Jsou to portréty dívky s hracími kartami, konkrétně jde o čtyři esa. Symboly všech karet (kára, piky, srdce, listy) jsou namalované i na jejím těle. Jednu mi bez problémů přijali, u těch ostatních mi jako důvod zamítnutí napsali, že je možné, že symbol pikového esa (ano, konkrétně jen ten) je možná chráněn copyrightem a nechtějí riskovat problémy s uveřejněním takové fotky. Přitom ta, kterou přijali, je téměř stejná (liší se výrazy modelky a mírně kompozice). Jak je to možné? A kde zjistit, jestli jsou tyhle symboly opravdu chráněné copyrightem, či nikoliv.

tom
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 10:23

messtor
myslim ze jsou predposrani a ja bych resubmitoval s komentarem

brebca
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 10:40

messtor
asi tak, predposrani je slabe slovo...vzhladom na to, ze karty a zakladne symboly piky atd. vznikli v 13-14.storoci, pocitam, ze na nich nikto nema copyright. Je to rovnaka blbost ako by ziadali copyright na zidovsku hviezdu alebo krestansky kriz :-)))
Pripis im tam komentar a posli znovu.

brebca
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 10:42

messtor
Ked ta im posli link, kolko fotiek kariet tam je: URL

Este ma napada, ci tie karty neboli nejak zdobene, kde by si nejaky vytvarnik mohol robit naroky na tie figurky...ale ak to boli obycajne karty, tak nevidim dovod to neprijat.

messtor
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 11:21

jj, resubmit s komentem jsem plánoval, díky za potvrzení

Nene, právě že jsem vyretušoval všechny texty a serepetičky, co na (listovým) ese byly, aby zůstaly jenom ty symboly.

messtor
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 06:09

Tak jsem jim psal k tomu vyřazení fotek koment,a po dvou dnech jsem dostal tuto odpověď:

"The copyright concern is not with the shape of the spade itself, but with playing card designs created by the Bicycle Card company."

Čili nejde jim o samotný tvar pikového esa, ale o design té karty, který je podle nich chráněný copyrightem zmíněného výrobce. Večer se musím podívat, odkud ty karty ve skutečnosti jsou, a jestli jsou vůbec jejich.

Stejně to ale nechápu, ty karty mi připadají úplně "standartní", napadá vás, v čem může tkvět ten chráněný design? Fotky jsou k vidění na mym webu - www.ivanmladenov.com. Připomínám, že jim vadí pouze pikové eso (ace of spades), a pouze 4 fotky z pěti.

tom
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 06:15

messtor
hmm, asi jim vadi to bile kolecko uprostred piky na te karte

messtor
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 07:09

já jsem vůl......já celou dobu myslel, že pikový eso je ten trojlístek.....jak se kua ty esa jmenujou? piky, kára, srdce ....a? myslel jsem, že listy, a že to eso s kolečkem je listový.....proto jsem nechápal, co maj s tím "pikovým" :)

messtor
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 07:15

už jsem to našel, kříže....chjo :)

tom
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 07:55

messtor
:-)))))

Vaše odpověď

upload fotografie

» Uživatelské jméno  » Heslo