| Autor |
Zpráva |
brebca Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 16:18
tom
si delam prdel, ze? :-)
joo? ake? posli odkaz
|
tom Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 16:36 - Změnil/a: tom
prodaly se zrovna ty odpady, co jinde vyhodili :-)
http://depositphotos.com/view_item.php?id=2231574
http://depositphotos.com/view_item.php?id=2231906
|
basti Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 15:53
itomast
Poklona uctivá, Panbůh zaplať :)
Jinak dnes jeden z referralů 5 prodejů, takže něco se tam zjevně prodává.
|
brebca Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 16:35
basti
no mne teda ne :-(((
|
tom Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 17:52
brebca
krome 3 centu za prodej je u referralu super, ze ti zaplati 5 centu za jeho schvalenou fotku
|
basti Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 18:32 - Změnil/a: basti
Takže vážení prvních $50 už dorazilo na paypal, hromada fotek pendluje. Zdá se že kouzlo funguje, na microstockgroup.com je teď DepositPhotos docela žhavé téma, zdá se že dost lidí už začíná sem tam něco prodávat. Držme jim palce, ať nám vydrží a prodávají :)
Kdo mě chce podpořit, tak se račte registrovat na http://submit.depositphotos.com/?ref=1006643 - všem díky :)
|
tom Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 19:21 - Změnil/a: tom
basti
mne uz dorazilo tech $100
kdyby chtel nekdo podporit mne (nehrnte se vsichni :-), tak registrace na depositphotos tudy
http://submit.depositphotos.com?ref=1007245
|
brebca Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 19:43 - Změnil/a: brebca
tak sa teda pridam, keby chcel niekto podporit mna a kludne sa mozete vsetci nahrnut :-), tak registracia je tu:
URL
|
stoupa Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 20:22
No aby "neprodávali", když dávaj fotky zadarmo, ale jak dlouho to asi můžou vydžet? Shrábnout peníze jen za nahrání je sice lákavé, ale ceny pro zákazníky mají jedny z nejnižších, obzvláště u větších velikostí je to docela tragédie. Fotografů je přebytek, ty klidně můžou ostatním fotobankám přetahovat, ale co kdyby začali přetahovat zákazníky? Ceny půjdou globálně ještě níž a tratit na tom budeme jedině my. Takže docela nechápu to nadšení, když za prodej bych dostal asi suverénně nejmíň ze všech míst, kam přispívám. Leda shrábnout peníze za nahrání a po půlroce vypadnout, to by snad ještě šlo, ale tak nějak ze zásady se mi ani do toho moc nechce.
|
tom Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 20:47
stoupa
tak at, tady na nejaky filozofie neni prostor... proste bud pretahnou zakazniky a my budeme u toho a nebo ne a ostrouhame... a nebo natahnou jino cilovou skupinu... mne je naopak sympaticky, ze davaji tech 100 dolaru motivaci, protoze to je sakra risk a muzou na tom prodelat kalhoty - takze klobouk dolu, rozhodne je to zajimavejsi nez ten typek co tady chtel zakladat mfb s nulovou investici a zboznyma pranima
|
stoupa Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 21:12
tom
Jo, to se musí uznat, dávat zákazníkům fotky zadarmo a platit fotografům za nahrávání, to je oproti jiným podobným projektům docela nadějná strategie, alespoň pro rozjezd, protože dlouho to fungovat nemůže. Ale mně se prostě nelíbí ten tlak cenu, která je už teď dost nízká. Většina zákazníků microstocku sice není až tak citlivá na cenu, aby tihle udělali díru do světa, ale trend to není dobrý, to mi nikdo nevymluví. A třeba já tady naštěstí prostor na filozofie ještě mám, protože těch pár doláčků, co by mi v případě úspěchu vydělali, můžu postrádat :-)
|
tom Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 05:12 - Změnil/a: tom
stoupa
tlak na cenu? na DP mas 44% z kreditu a 30 centu ze subscription... coz je lepsi nez SS, FO, DT, IS, takze jsem zvedavej jak se udrzi na trhu... tech $100 vyplaci pod podminkou, ze u nich zustanes alespon 6 mesicu, takze pocitam, ze ted musi 6 mesicu hooodne makat, aby se jim pak hromadne lidi nestahli zpatky
|
stoupa Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 08:05
tom
Když porovnám cenu fotky v přibližně stejné velikosti: DP 4, DT 6-16, IS 15, FO 8, BS 4, 123rf 4 (nepočítám s různou cenou kreditů). A BS a 123rf ti z toho dají aspoň 50%. Ale jo, jsou i horší.
|
Boris Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 08:41
basti
Prosím ťa kde je vidno koľko máš zreferovaných? Príde o tom nejaký oznam, napr. emailom ako na DT napríklad, keď niekoho zreferuješ? Nejaké tie linky som na nich už začal trúsiť po nete, ale nech pozerám ako pozerám zreferovaných nevidím. :-)) Možno som len kapku netrpezlivý. Ale vidím tam len tú promo stránku z bannermi nič viac.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Úno 2010 09:03
Jak dlouho trvá schvalování fotek?
|
basti Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 09:13
Boris
Najdeš to ve statistice, klepni na "Statistics" a úplně vpravo se ti objeví ikonka pro "referral stats" - tam máš i podrobný výpis uploadů a prodejů referralů.
Add cena - microstock si svou snahou o "rock bottom price" sám velice škodí. Osobně si myslím že rozumná cena za micro za subs je kolem $5-10, pro klienta pořád za babku a pro nás podstatně rozumnější finance. Tuplem když si agentury vezmou nezřídka až přes 80% - to osobně považuju za velice nemravné, myslím že provize + DPH by neměly jít přes 60%. Micorstock vyrostl z dětských plínek a teď se bude muset umravnit - zkrotit editory, spamery, vyházet nekvalitní šrot, zásadně přehodnotit přístup k ceně.
Četl jsem pár ekonomických analýz a v podstatě když poprvé přišly RF licence, taky padly ceny a spousta lidí řvala že to je konec fotografie. Nakonec to byl obrovský skok vpřed, ale původní radikální pokles ceny a závod o "rock bottom" pár agentur odskákalo a ostatním brzo došlo, že takhle to nepůjde.
Nám fotografům to sice způsobuje potíže teď, jenže agentury byly a budou, nám naše portfolio taky zůstává, to že zrovna teď je nějaký cenový kolotoč a agentury vznikají a krachujou není tak zásadní. Za pár let může být všecko jinak, důležité je budovat kvalitní portfolio a zlepšovat se.
|
Boris Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 10:39
basti
Vďaka ti.
Super, už ich tam vidím ;-)
|
basti Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 12:20
Anonymní
Minulý týden to byl den, ale teď už mi tam visí fotky druhým dnem.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Úno 2010 18:26
basti
tak jsem taky ráčila :), ale mám problém, nevím jak uploadovat vektory, zazipuju eps+náhled jpg, ale pořád mi to hlásí error, přitom fotky mi jdou bez problémů, byla by prosím rada? Šárka
|
tom Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 18:34
Anonymní
mas velky rozliseni nahledu?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Úno 2010 19:21
tom
myslíš velikost? mám kolem 3300x2500,požadují min.2400x1600
dělám všechno stejně jako na fotolii. Š
|
tom Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 19:57
Anonymní
hmm, tak to je divny... pokud to proslo na fotolii, tak by to melo projit i na DP
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Úno 2010 20:15
tom
:-((
|
mafoto Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 21:18
Basti napsal:
"Jo ty bonusy si je potřeba aktivovat, po schválení nezapomeňte hupsnout v profilu na záložku "Promotion" a tam si aktivovat bonusový program, jinak 20c za fotku nebude."
Tak jsem "hupsnu" do Promotion a píše mi to "We are sorry, but you are not able to participate in Promotional Program at this time. "
Znamená to, že program můžu využít až ve chvíli, kdy zadám popisek, klíčová slova a kategorie a fotka se dostane do Online? Nebo už je tato nabídka ukončena?
Myslel jsem, že když mi vezmou 5/5 (po nahrání fotek) mohu si program aktivovat.
|
Boris Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 21:43
mafoto
To je nejaké divné. Myslím že mne ten program išiel aktivovať normálne hneď po schválení tých 5/5. Nebolo treba nič predtým uploadovať alebo vypisovať. Kedy ta schválili? Možnože je tam predsa len nejaká časová medzera, medzi schválením a aktiváciou promo.
Inak, dúfam že ten program už nezrušili... však sa to len teraz rozbieha.
|
mafoto Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 05:49
No nevím nevím jestli jsem ještě někde něco nezapomněl zatrhnout, ale hlásí to pořád to samé:-(( Obávám se promotional už není - aspoň for me:-(
|
Boris Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 05:56
mafoto
Na tvojom mieste by som im tam hneď napísal že čo to má znamenať.
|
brebca Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 06:00
mafoto
je to divne, ani nikde na forach sa nepise, ze by s tym ludia mali problemy. Skus popisat tie fotky, poslat na schvalenie a ak to ani potom nepojde aktivovat, napis im hned. Moznoze je tam nejaka casova prodleva v ich systeme a nebolo to este aktualizovane.
|
Boris Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 06:09 - Změnil/a: Boris
mafoto
Jasné niečo uploadnuť/vypísať tam môžeš skúsiť, ale na tvojom mieste by som im napísal hneď. Niet na čo čakať, ktovie ako dlho bude trvať pokiaľ niečo odpovedia a aspoň budeš (budeme) vedieť čo sa to tam deje. Inak ak ten program už zrušili tak to je fakt na ... :-((
|
Boris Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 06:20 - Změnil/a: Boris
Tak ako tak pozerám a čítam čo tam majú o tom napísané, zistujem že ten program nieje pre všetkých:
Only selected photographers and illustrators will be able to participate in this Promotional Program. During the standard examination process, our examiners will be looking for top photographers and illustrators to participate in the Promotional Program. Only the most qualified individuals will be granted access to the Promotional Program.
Takže vyzerá to tak že oni sa môžu rozhodnúť že komu to umožnia a komu nie.
|