| Autor |
Zpráva |
tom Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2010 06:51
no vida... i 6 MPix staci :-)
|
jul60
|
# Zasláno: 9 Bře 2010 06:52
prepacte, ze posielam clanok z Alamy foruma po anglicky, len je zaujimave, ze boli pouzite starsie 7-8 rocne digitalne aparaty a uspesne presli QC.
|
mibuch Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2010 07:17
tom
nevím jestli nejdůležitější :-)
(klikni si na pod AlamyMeasures 2.1 (beta) na Your Images, a i když možná ještě nemáš žádné zoomy, u jména nebo pseudonymu už určitě nějaké číslíčko v závorce bude, tak na to jméno klikni a uvidíš co u tebe kdo hledal, pod jakou licencí a co použil za slova.....
(pravda, ani já nikde nemám zadáno: "famous monument of Prague at twilight" (což je spojení, které někdo hledal) a přesto se mu pár obrázků objevilo - to máš pak zase, když klikneš na ten výraz co kdo hledal, které se mu zobrazili - a kupodivu jich bylo i pár z Prahy...), taky pár hradů a pod., dokonce i v soumraku, rozhodně ale vše, kde jsem měl "famous monument", samotný famous nebo monumet ne, protože to mám u spousty jiných...
...tak na to občas mrkni, jak to funguje a pro důležitost se rozhodni sám :-)
Veruska
:-)
nějak to dopadne :-)
brebca
-uvádí se jen že to máš
-údaje v alamy formuláři MR jsem nevyplnil všechny (ale nedošlo k použití tak nevím)
-v létě jsem prodal snímek, kde jsem uváděl, že je potřeba PR (snímek obrazu známého, což, myslím, PR vyžaduje) a nikdo po mě dosud nic nechtěl
|
tom Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2010 07:27 - Změnil/a: tom
mibuch
jo, views mam zatim 78, celkem se najdou i fotky kde se ptali frazema a ja tam mam pouze slova, ne fraze... ale rozhodne pokud lze doplnovat i po schvaleni, je dobry na to sednout... rozhodne lepsi nez se s tim drbat dopredu a pak ti polovinu toho vyhodi
ale do budoucna budu keywordovat i s tema frazema, protoze na Alamy zatim berou 99% fotek
|
mibuch Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2010 07:40
tom
kvůli keywords nic nevyhazujou, to je tvoje záležitost, možná v případě zcela irelevantních, nesouvisejích a nesmyslných slov....
Ale jak tak průběžně opravuji, měl jsem tam strašné nesmysly a nic.....
...nějaký čas tam i byla fotka zcela popsaná česky.....
|
mibuch Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2010 07:41
....... ono to dřív nekontrolovalo pravopis
|
tom Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2010 08:10
mibuch
ja jsem myslel vyhodi na mikro z jinych duvodu, ne ze mas moc/blby kw... proste s blbou fotkou se nebudu namahat... ale pro Alamy je kazda fotka dobra, takze se namahat muzu
|
brebca Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2010 08:49
Tak som sa divala, ze sa tam hodne vyhladavaju cestopisne fotky, akurat mam v tom trocha chaos, vsetky su bez PR a niektore ako RF a niektore ako RM a editorial a niektore iba ako RM. Jedna sa o zabery oblasti s pristavom, nejakoz starou zrucaninou atd. Podobne fotky na mikro nedavam, pac tam chcu PR a ako editorial ich tiez moc neberu, tak som rozmyslala ich dat na alamy. Akurat mam problem s licenciou. Ked na to nie je PR, tak to dat ako RM editoria pre istotu alebo to moze byt ako RF normalne?
|
mibuch Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2010 13:10
brebca
URL
ta stránka co jsem nemohl najít, dole PR (nechtějí PR uplně na vše jako mikro)
a nevyhazujou kvůli tomu, max. hrozí že si to bez PR nikdo nekoupí
(oni zas fotografy tolik nebuzerují, nechávaj dost volný prostor, ale jasně že tam nebudu dávat nasvícenou Operu bez PR (v nejbližší době zcela jistě ne, ani nenasvícenou :-), no, tam by šlo stejně hlavně o light design...),
...a myslím, že alamy je z tohodle celkem vyzutá, problémy bude mít fotograf :-) ....asi....
|
tom Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2010 15:38
aaa, tak zmena, na alamy mi vyhodili prvni varku z kvalitativnich duvodu - Overmanaged... resp. jedna fotka byla overmanaged a zbytek letel kontumacnce... takze pro priste tu davku rozdelim na vic mensich, at je vetsi sance na uspech
|
Veruska Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2010 16:56
Prosim muzete me nejak zkracene rict o co se jedna?
To jako ze me vzali??
Congratulations! We have assessed your test submission and you have passed your Alamy Quality Control test. Your images are now ready to be annotated (including captioned and keyworded) in the “Manage Images” section of “My Alamy”. You are now free to submit images as often as you like provided they meet our technical requirements.
From this point we will not assess every image you send us but will check a sample of images to ensure they meet our requirements. We want all images presented to clients to be of the highest technical quality. If any problems are found during our QC check, all images awaiting Quality Control will be failed. We therefore strongly recommend that, especially for the first few submissions, you send us smaller groups of images.
Please keep yourself familiarised with our Quality Control guidelines and continue to check every image at 100% before submitting to us.
You can monitor the progress of all of your submissions in ‘Track Submissions’ in ‘My Alamy’.
When you wish to submit more images please continue to do so via AlamyUpload.
Kind regards
Alamy
|
Veruska Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2010 17:33
Prosim vas nemuzu najit kde jsou ty fotky.Uz je mam popsany,ale kde je nejaky portfolio kde jsou videt???
|
tom Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2010 20:12
Veruska
videt budou az zitra, az budou ve stavu "On sale", zatim je mas asi "Ready"
|
mibuch Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 09:06
brebca
tak jsem to tam našel co se týče Property releases
The releases you obtain should be saved forever and should be linked in some way with the photographs to which they relate. You can expect to be asked to produce them whenever you license an image, and you will need them if you ever have to defend yourself in court.
tak jak jsem psal, alamy je z toho celkem vyzutá
|
mibuch Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 09:37
... a uplně nakonci stránky se píše, že zákazník vychází z tebou uvedených informací a v případě ne zcela pravdivých údajů riskuješ soudní spor
|
basti Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 10:03
mibuch
JJ, to riskuješ. Ale v případě užití klientem přestože tam je uvedeno že PR/MR nemáš riskuje klient, nikoliv fotograf! Fotobanka neriskuje nikdy, nevlastní copyright/autorská práva a většinou jen sprostředkovává obchod za provizi.
|
brebca Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 11:03
mibuch
no pravdivy udaj je, ze PR nemas. Ked si to nejaky zakaznik kupi a pouzije ako nema, to uz predsa nie je tvoja vec. Ved nikto nevie na aky ucel sa tie fotky kupuju. A tiez fotografovia nemozu mat prehlad o vsetkych veci, na ktore by sa pripadne vztahoval PR.
Keby k tomu doslo, tak majitel tej budovy atd. sa bude sucit s tym, kto tu fotku pouzil a s tym, kto to vyfotil.
|
mafoto Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 15:40
Tak se stavím do fronty těch, co chtějí vyzkoušet Alamy. Už třetí den jsem Awaiting:-(( Pokud se mi náhodou:-)) nepodaří projít, je nějaký čekací limit? Děkuju.
|
mirec Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 17:38
zdravim vsetkych a zelam dobre svetlo...tak ma tam na druhy krat vzali...len by som rad vedel aky je rozdiel medzi tymi licenciami rf je jasne, ale tie ostatne....a ake su priblizne ceny za rf a tie druhe...diky moc
|
mafoto Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 17:46
Tak že prý napoprve je to O.K. Tak uz jen popsat a valit další:-)
|
Veruska Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 18:24
Ja ale porad nevidim kde ty fotky co jsou on line jsou? Je to nekde videt? Jak se dozvim jestli si ji nekdo prohledl nebo ne? Poradte me asi jse debil ale nemuzu to nikde najit.
|
tom Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 20:39
covece, zkus klikat v My Alamy... je to jednoduchy
|
mibuch Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2010 09:38
basti
???
a co jiného píšu???
brebca
"no pravdivy udaj je, ze PR nemas. Ked si to nejaky zakaznik kupi a pouzije ako nema, to uz predsa nie je tvoja vec
Přesně tak, vždyť píšou, že v případě NEPRAVDIVÝCH, NEODPOVÍDAJÍCÍCH skutečnosti. Takže když někdo uvede, že PR(MR) má, zákazník koupí a použije na základě uvedených údajů, tak pak ten někdo riskuje...
Takže pokud někdo uvádí, že PR MÁ a přitom NEMÁ, musí počítat, že se může stát:
You can expect to be asked to..... :
Můžeš očekávat, že budeš vyzván k zhotovení (dodání) (PR, MR), kdykoli bude potřeba při užití fotografie a budeš je (PR, MR) potřebovat k obhajobě pokud dojde k soudu...
Co se toho týče, měl jsem zmatek, jak označovat fotografie např. svých obrazů nebo kreseb nebo přímo počítačových grafik (ale to není to to hlavní) a v určité nejistotě jsem to poměrně často měnil (a to je to hlavní) a tak mi zdvořile napsali, ať tak už nečiním. Takže nějaké zkušenosti s filuty asi mají :-) (ale já si opravdu nebyl jistý a vlastně nejsem dosud, jestli vlastní kresba vyžaduje na Alamy (nebo i mikro) PR?
(i když na Alamy píší, že ano...)
|
mibuch Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2010 09:57
Safra, teď mě napadá, když to tu tak pročítám, že mě před časem také oslovili, jesli bych pro ně nesháněl fotografy. Měl jsem za to, že spadli z višně... to jsem měl vzít :-))
|
tom Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2010 11:00
mibuch
:-))))))) byl bys v baliku
|
basti Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2010 14:52
mibuch
Jo, i na vlastní dílo musíš mít PR, už mě s tím párkrát vyhodili.
|
mirec Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2010 18:44
mozem predavat fotky, ktoré mam v mikrofotobankach na alamy v inej ako rf licencii?? dakujem za info
|
mibuch Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2010 07:09
basti
tak s tím mít PR na vlastní dílo není problém, jde o to, zda uvádět, že ho snímek vyžaduje nebo je-li potřeba pro užití (myslím alamy)
|
mibuch Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2010 07:17
mirec
ne
|
mafoto Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2010 11:13
Ahoj, nějak jsem při přihlašování neřešil ty "Distribution details", prosím máte to zatrhnuté nebo ne? Mám to teď jako volbu v My alamy a možnost jen No thanks a I agree:-( Díky
|