-
Domů
-
Odpovědět
-
Statistika
-
Registrace
-
Hledat
-
Zakladni info:
ShutterStock
-
fotolia
-
dreamstime
-
bigstock
Mikrofotobanky - forum
/
Stock fotografie & fotobanky
/
alamy
<<
.
1
.
2
.
3
.
4
.
5
.
6
.
7
.
8
.
9
.
10
...
11
.
12
.
>>
Autor
Zpráva
mibuch
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 09:10
brebca
bohužel, je to opravdu tak, teď jsem to dělal ještě dvě hodiny, zoomy na Alamy = prodeje na SS a Fotolii, co není na mikro se většinou prodá (tedy sem tam) cenový rozdíl značný, nevím sice, jestli by se na alamy prodaly nebýt na mikro, ale zoomy a prodeje na mikro sedí a to naprosto přesně
Přistupuji k radikálnímu kroku (ony se některé snímky i celkem často opakují, tak začnu u nich....) a uvidím (dám vědět, ale přijde-li nějaký výsledek, tak to asi nebude hned)
brebca
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 09:11
mibuch
k akemu radikalnemu kroku? Kde budes mazat? :-)
tom
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 09:25
brebca
keywords a vubec vsechno se vyplnuje az po schvaleni, takze je to skvely rozdil oproti mikro... u MR a PR pouze reknes jestli je ten obrazek potrebuje a jestli je mas... pokud reknes ze potrebuje a ty nemas, automaticky ti to povoli pouze RM licenci...
tom
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 09:28
mibuch
ja na prvni prodej na alamy teprve cekam, ale myslim, ze u mne tech pripadu (mrknu na Alamy a koupim na SS) tolik nebude, protoze na Alamy jsem dal pouze obrazky v tom nejvetsim rozliseni, kdezto na mikro jsem dal i mensi nez 12MPix a ty jsem nechtel zvetsovat na Alamy + na Alamy mi prijali kdeco co mi neprijali na mikro + na Alamy jsem dal nejake veci bez MR do RM licence... takze suma sumarum, na Alamy mam tak 50% veci ktery nikde jinde nemam
mibuch
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 09:45
nahraje se to co máš v IPTC a pak slova a dopisovat a měnit cokoli se dá stále a průběžně, na tom taky dělám teď podle frází, kterými se někdo pokoušel najít něco v mém portfoliu (to vše je ve tvých statistikách, slova, fráze, licence - co kdo hledal), to lze vše stále měnit
NEDÁ!! se měnit druh licence
PR se nenahrává s fotkou, ale při případném prodeji(asi). Já prodal snímek obrazu (mám PR a uvedl jsem že to snímek vyžaduje) a nic po mě nikdo nechtěl od léta (asi nepoužito :-), hlavně že zaplaceno)
teď nemohu najít stránku, kde PR a o exteriérech a interiéch podrobně píšou, je to někde v nápovědě, mají to celkem podrobné a jasné, no, jsem z toho svého zjištění poněkud rozvrkočen, až najdu pošlu...
jo, asi začnu na SS, tam se dá snímek snad jakoby skrýt (no s Fotolií nevím, když se tak rozjela, ale zase si strašně berou, tam z 20$ dostávám 5,6$, celkem svištěj semidolarový prodeje, a dostaneš 1,96, probůh.....
...ten dnešek mě dorazil, ty tři zoomy přibyly včera a ráno prodeje na SS, to prostě není náhoda, to je smutný fakt...
zkusím, uvidím.....
no nic, musím taky něco podělat, tak zatím :-)
mibuch
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 09:51
tom
s procenty jsem na tom podobně ( i tak zamrzelo)
na SS sami resamplujou (myslím zvětšují), mrkni jaké velikosti tvých snímků nabízejí
psáno výše: díky editorům (vyhozené snímky) mám nejspíš ty prodeje na Alamy
dám vědět
musím, zdar
mibuch
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 09:53
na alamy jen málo kusů prodáno ve max. rozliš. - mrkni na velikost prodané grafiky, tuším zhruba 1500 x 1000 (177$)
mibuch
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 10:08
ještě jsem mrknul a padaj mi oči z důlků, na alamy mám 14 zoomů a na SS už ŠEST stejných prodejů, asi jsem to pěkně pohnojil....
no jo, moje chyba
brebca
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 10:10
mibuch
mozno to moc skumas :-)
tom
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 10:17 - Změnil/a: tom
mibuch
brebca
ted je jeste otazka, jestli mezi fazemi "ready" a "on sale" to nekdo kontroluje prave proto, ze jsem nezadal spravne potrebu MR nebo PR... tj. uvedu 0 people a pritom na fotce nekdo bude, totez PR... teoreticky by to meli poznat a nedat do stavu "on sale" ale "on sale, more details required" (+ moznost zmenit typ licence)
mibuch
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 11:19
tom
netuším
brebca
no, nikdy jsem to předtím nedělal, takle to zkoumat, to ty tvé dotazy (SRANDUJU) :-) (nechávám se spíš překvapit a stejně nefotím podle toho co se prodává, ale co chci a co se naskytne)
Provětral jsem se se psem, a mám pocit, že jde spíš o povedenou taškařici, stačí být na alamy a SS a obětovat přes 2$ (a jestli ano, tak je to povedené, a škoda, že mě to nenapadalo)
Jestli to není vtípek uvidím.
Mazat nic nebudu (to bych se zvokl).
Jen do budoucna budu více třídit a po čase uvidím...
Tak až vám začnou prodeje, schválně na to mrkněte....
...ale zase ne, zoom není od nikoho jiného než zákazníka, já když si prohlídnu - i jako registrovaný - třeba
tomovy
fotky, tak jemu žádnej zoom nenaskočí, jen číslíčko v "view" možná
Tak nevím, ale fór by to byl docela pěknej....
(a těch "zajívavých" věcí zas tolik nemám, takže ani náhoda nemůže být vyloučena..)
mibuch
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 11:24
...a houby, ty další tři prodeje jsou zoomy z DEVÁTÝHO února, koukal jsem na celej měsíc, JE TO NÁHODA, podlehl jsem dojmům....
asi
brebca
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 11:39
mibuch
tak ma vzali napoprve...chudak maly, som nevedela, ze ta moj obycajny dotaz tak vezme :-) Ale budem to sledovat, len sa musim trocha zorientovat a pripravit par dalsich veci na poslanie....
brebca
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 11:43
mibuch
akurat som nejaka nespokojna s tymi ich popismi, naco im je tolko druhov keywords? maju sa keywords oddelovat ciarkami? V IPTC som ich mala, po nacitani na alamy zrazu zmizli...
tom
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 11:50 - Změnil/a: tom
brebca:
neoddelovat (resp. je to jedno)... ja to resim velmi jednoduse... z toho nejdelsiho pole pro KW je zkopiruju vsechny do toho prostredniho, a co se vejde tak do toho prvniho (kde to zarovnam na cela slova) - protoze ty nejdulezitejsi KW zadavam do IPTC jako prvni, tak to vlastne delam dobre :-)
genialni je ze nemaji zadny debilni kategorie, podle kterejch stejne nikdo nikde poslednich 10 let nehleda :-))
Veruska
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 12:19
Brebco to bych se hodne divila kdyby nevzali zrovna tvoje fotky :-) Gratuluju. Jak velky si to tam dala,ja nemuzu tech 48 mb dosahnout mam to okolo 43 a to asi nestaci,co?
tom
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 12:31 - Změnil/a: tom
Veruska
to neni brebcou, oni berou i vsecky moje, takze temer cokoliv :-)))
no resizuj na 5040x3360 pixelu... podle mne z 10MPix fotaku a lepsiho to neni problem
Veruska
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 13:14
Ja mam D300s - 12mp.Zkusim jestli tech 48 mb dosahnu.
Veruska
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 13:27
A jeste jedna otazka,smi se nahravat ty same fotky co uz ma nekdo v MB?
tom
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 13:32 - Změnil/a: tom
ano, ale musis je mit na Alamy jako Royalty-free anebo vsude jinde taky Right managed.. viz vyse v tomto vlaknu (taky jsem to resil). Mel jsem tam uz fotky v RM licenci, ktere jsem mel jinde RF, tak jsem je smaznul, coz ale trva pul roku (do te doby jsou ve stavu "awaiting deletion" a porad jsou prodejne, tj. porusujes podminky). Tak jsem je mailem poprosil at je smazou okamzite, ze je nahraju znovu a dam do RF licence. V pohode to udelali. Ted mam v RM licenci jen to, co jinde nemam (vetsinou lidi ke kterym nemam MR).
Veruska
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 13:34
Diky.
tom
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 13:35 - Změnil/a: tom
Veruska
nz, ono to stejne jsou teorie, dokud nebude aspon jeden mastnej prodej... ber to jako hru :-)
Veruska
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 14:03
Jo vzdyt jde jen o hru :-)
Takze nahrala jsem prvni 4 fotky ale ty keywords se tam davaji az kdyz ti je vezmou? Nejak to nemohu najit??
A ten tax? Chteji neco zaslat?
Tak a cekam na kopanec,to jsem zvedava za jak dlouho me ho daj :-)
tom
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 14:12
Veruska
ne, kw az po schvaleni... ale samozrejme je dobre je mit predem v jpegu, pak se to predvyplni... jakej tax? nic neres dokud neco neprodas...
pokud mas spravne velikosti obrazku, tak te velmi pravdepodobne prijmou.. dyt se podivej, maji 18 milionu obrazku, berou vsechno (kam se hrabe SS)
mibuch
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 18:34
Veruska
v nějakém editoru dej změnit velikost na 110%, až se obrázek zvětší, tak ještě jednou o 110%, pak ještě jednou to samé a fotíš-li na max. rozlišení - musíš být na 48mb , tedy rozměru přibližně formátu A3, úplně v pohodě.
čím si prohlížíš nebo upravuješ fotky, když tak napíšu postup na míru?
na alamy pak v manage images (v té druhé verzi se pracuje výborně)
tom
brebca
no, ptali jste se na prodeje a co letí. Letí to, co zákazník chce a najde to podle keywords. pro alamy to myslím platí hodně.
tom
když zkopíruješ načtené z IPTC do Main keywords, a v Comprehensive necháš ty samý, připravuješ se o spoustu slov a frází. Zobrazují se jen Essential keyword, protože Main keywords jsou tvé obchodní (marketingové) tajemství,
nakoukl jsem a třeba Tomův Karlův most bych viděl takhle: "Charles bridge" "night scene" "spooky atmosphere" "Gothic architecture" "Gothic style" "ghostly city" "snowy night" "frightful story" "mystery city" atd, atd, možná je máš jednotlivě, ale to je můžeš mít právě v Comphresive oddílu. Když někdo bude hledat K. most, zadá si Charles bridge a ne jen Charles nebo bridge a bude chtít, aby mu vyjel Charles bridge a ne postarší následník trůnu nebo jakákoli lávka v tisíci kusech, takže zadá "Charles bridge".
Předpokládám, že když už za ty snímky celkem platí, že umějí i vyhledat co chtějí
tom
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 18:58 - Změnil/a: tom
mibuch
no ja jsem to tam naflakal takto jednoduse, ale mas pravdu, ze asi stoji za to doplnit tam ty fraze... to muzu kdykoliv az se budu nudit :-) je fakt, ze keywordovani mne hrozne nebavi (ale je nejdulezitejsi, ja vim)
Veruska
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 19:12
No ja to zvetsila na tech 5040x3347 a na tech 48,3mb.Radeji jsem se nedivala jak to vypada na 100% zvetseni...
tom
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 19:21
no ja to pro Alamy nedoostruju... mam to doostrene v tech 12MPix a pro Alamy to pouze zvetsim (najednou, zadny postupne) ve Photoshopu (bicubic)
brebca
Člen
#
Zasláno: 8 Bře 2010 19:40
Otazka k MR releasom: pri uploade iba uvediem, ze ho mam. MR sa nikde nenahrava, ze? Ked sa fotka preda, tak zakaznik ten MR chce vidiet alebo ako to mam chapat? Predsa nebudem zverejnovat sukromne informacie o modele...
Mate MR specialny pre alamy alebo ste pouzili nejaky z inej fotobanky?
Su tam este nejake zaludnosti?
jul60
#
Zasláno: 9 Bře 2010 06:46
# Zasláno: 9 Bře 2010 06:38
Citát
Posted: Thursday, March 04, 2010 12:01:17 PM
Groups: Member
Well, I raised the question of Genuine Fractals earlier this year, during a process which nearly got my account terminated. I was writing about GF for a review of onOne Software Plug-in Suite 5, and because I seemed to remember Alamy recommending it, I did four GF upscaled tests from various older files and submitted them as a single batch to Alamy. Needless to say they were all kicked out, and I nearly was as well, though I sent Alan Capel a PDF of the magazine report which included a screenshot of the Alamy failure report, to explain why I had been abusing QC's patience this way.
Alan told me that Alamy has not recommended GF for YEARS and does not do so. I just hadn't checked the contributor recommendations. In fact they don't recommend any such magic-fix size increasing software.
So the root of the problem might be nothing more than using GF Pro Batch on 8 megapixel files, instead of artefact-free neutral interpolation methods.
Since then I have spent a month revisiting forgotten shoots, on cameras from 5 megapixels upwards, to see how the latest raw converters improve results. All the files processed from these have passed Alamy QC, despite the superiority of the latest 15-24 megapixel work. So even though QC may be influenced by the improvement in overall standards, it is still possible to create 48MB files from the first mainstream phase DSLRs of 7-8 years ago (typically 6 megapixels) and have them pass QC.
In fact I went back to shooting with a 6 megapixel camera for a couple of weeks, using only the best prime lenses such as my macros and 50mm f/1.7, never touching zooms. It was pretty clear that 6 megapixels has enough information for an Alamy image, provided the picture hitting the sensor is top quality.
David
<<
.
1
.
2
.
3
.
4
.
5